Javad Mahmoudi sloot zijn kapsalon noodgedwongen tijdens de coronacrisis, maar is na 15 maanden weer terug: ’Eindelijk weer aan het werk’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Javad Mahmoudi, eigenaar van kapperszaak Luxury Hair Cut.

Javad Mahmoudi, eigenaar van kapperszaak Luxury Hair Cut.© Foto Taco van der Eb

Tom Mentink

Javad Mahmoedi: ,,In 2007 ben ik vanuit Iran naar Nederland gevlucht. In 2008 heb ik een huis gekregen in Alphen aan den Rijn. Ik ben direct begonnen met de Nederlandse taal te leren.’’

,,Ik was altijd kapper in Iran en ben zelf een kapsalon begonnen in 2010 in de Julianastraat. Tijdens de coronacrisis was het lastig. Voor iedereen natuurlijk, maar ik heb zelf suikerziekte. Ik ben kwetsbaar met mijn gezondheid en helemaal voor corona. Ik viel in de risicogroep. In januari 2021 heb ik daarom besloten de kapsalon te sluiten. Het was ook financieel moeilijk gedurende de lockdowns.

Mijn vrouw heeft gewoon doorgewerkt, maar ik zat 15 maanden stil. Het was een zware tijd. Nu alles weer open is, ik twee prikken heb gehad en deze coronavariant minder gevaarlijk is, durf ik het weer in. In april heb ik weer een kapperszaak geopend, dit keer in de Baronie. Luxury Hair Cut is de naam.

Ik hoop dat oude klanten van de Julianastraat mij weer weten te vinden. Iedereen krijgt standaard een kop koffie, thee of wat frisdrank. Ik probeer zoveel mogelijk een huiselijke sfeer te creëren, zodat klanten zich thuisvoelen. Het moet aanvoelen als een woonkamer. Ik wil de gastvrijheid overbrengen en ben altijd vriendelijk. Je zal mij nooit chagrijnig zijn. Ik ben blij dat ik weer open ben. Eindelijk weer aan het werk.’’

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.