Nepwapens bij filmopnames in de Ridderhof

© Foto Taco van der Eb

Ruud Sep
Alphen aan den Rijn

Opnieuw wordt er met wapens gezwaaid in winkelcentrum de Ridderhof. Nepwapens weliswaar en ook de aanwezigheid van politieauto’s is niet omdat er werkelijk een dreiging is. Aanstaande maandag is het Alphense winkelcentrum het decor van filmopnames voor een telefilm van KNO/NCRV.

Winkeliers en omwonenden zijn door de filmmaker op de hoogte gesteld van de situatie, zo laat de gemeente weten. Ook winkelend publiek en passanten worden met borden en door crewleden geïnformeerd over wat er gaande is. Wie maandag niets te zoeken heeft bij de Ridderhof, wordt door de gemeente vriendelijk verzocht om niet te komen kijken om al te grote drukte te voorkomen. Het verkeer op de Burgemeester Bruins Slotsingel en de President Kennedylaan zal gedurende de opnamedag een paar keer worden tegengehouden.

Open zenuw

Filmopnames met nepwapens in de Ridderhof liggen gevoelig omdat het winkelcentrum elf jaar geleden het decor was van een bloedbad. Op 9 april 2011 schoot de toen 24-jarige Tristan van der V. zes mensen dood en raakten tientallen anderen gewond. Daarna schoot de dader, die kampte met psychische problemen, zichzelf dood.

Hoe zeer het Ridderhofdrama een open zenuw is, bleek ruim twee weken geleden nog toen de politie massaal uitrukte naar het winkelcentrum nadat iemand had gedreigd op die plek zichzelf iets aan te doen en daarbij anderen mee te nemen. Drie uur lang cirkelde er een politiehelikopter boven Alphen. Pas uren later meldde de politie dat er geen verdachte situatie was aangetroffen in het winkelcentrum.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.