Instroom van Oekraïners naar Duitsland neemt af

ANP Producties | Bron: ANP
Berlijn

De instroom van Oekraïense vluchtelingen naar Duitsland neemt af. Dat meldde minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser aan de krant Rheinische Post. Faeser zei dat er nu ongeveer 2000 Oekraïners per dag in Duitsland arriveren. Half maart waren dat er zo'n 15.000.

De bewindsvrouw verwacht dat de meeste vluchtelingen uit Oekraïne op termijn weer terugkeren naar hun land. "Sommigen zullen blijven als zij de kans zien om met hun kwalificaties voet aan de grond te krijgen op de Duitse arbeidsmarkt," zei Faeser.

Ze voegde eraan toe dat er nog veel inspanningen moeten worden geleverd om met name vrouwen, kinderen en ouderen goed op te vangen. Volgens Faeser is er onder de Duitse bevolking nog steeds grote bereidheid om te helpen. "Vluchtelingen worden hier zeer goed opgevangen. Er gaat op dit moment niets mis."

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft aan de Duitse krant Die Welt laten weten dat er tussen 24 februari en 11 mei ruim 700.000 Oekraïners zijn ingeschreven in het centrale register voor buitenlanders AZR. Dat betekent volgens het ministerie niet dat al deze Oekraïense vluchtelingen nu nog in Duitsland zitten. Vermoedelijk is een deel doorgereisd naar andere EU-landen en is ook een deel weer teruggekeerd naar Oekraïne.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.