Katwijk neemt alvast een voorschot op titelfeestje door TEC van het veld te vegen, alleen de kampioensschaal ontbreekt nog

Bart Sinteur (links) heeft zojuist de 2-0 gemaakt. Aanvoerder Robbert Susan en Mukthar Suleiman vieren het feestje mee.

Bart Sinteur (links) heeft zojuist de 2-0 gemaakt. Aanvoerder Robbert Susan en Mukthar Suleiman vieren het feestje mee.© Foto Orange Pictures/Kees Kuijt

Hein ten Berge
Katwijk

Op feestelijke wijze nam Katwijk met een 6-0 overwinning op TEC alvast een voorschot op het kampioenschap. Een overwinning volgende week bij Excelsior Maassluis is genoeg om de titel binnen te slepen.

Eigenlijk had het duel van zaterdag op De Krom alles al in zich van een kampioenswedstrijd. Alleen het uitreiken van de kampioensschaal ontbrak nog. Stralend zomerweer, zangertjes in de kantine, een knetterende vuurwerkshow en een uitgelaten stemming. Bovendien trof Katwijk in TEC een tegenstander die dolgraag wilde figureren op een feestelijke middag. De ploeg uit Tiel kan de punten goed gebruiken in de strijd om lijfsbehoud maar die indruk wekte de formatie van trainer Hans van de Haar geen moment.

Maar goed, wie vandaag ook de tegenstander was geweest: er viel deze middag helemaal niets te halen op De Krom. En dat was geheel de verdienste van de thuisploeg. Na tien minuten lag de eerste Katwijkse treffer al in de touwen nadat Ahmed el Azzouti een afgeslagen corner van TEC op eigen helft oppikte en alleen op het doel van Mathijs Swaneveld afkon. In plaats van zelfzuchtig te zijn legde de spits de bal af op de meegelopen Mukhtar Suleiman die de 1-0 binnenliep.

Wie nog twijfelde aan een goede afloop, was meteen om. TEC maakte er een potje van en bestookte het eigen doel zelfs met de meest idiote terugspeelballen. Tim Freriks bediende niet veel later Bart Sinteur voor de 2-0.

Aan de Tielse lijdensweg kwam na rust geen eind. Katwijk had ook zaterdag namelijk een aantal spelers op de bank zitten die niet doen aan plichtmatige invalbeurtjes. Killian van Mil bijvoorbeeld. En Marciano Mengerink die, ondanks dat hij dit seizoen minder minuten maakt dan hij gewend was, nog steeds rondloopt met een grote glimlach.

Die glimlach werd alleen maar groter. In de 67ste minuut viel hij in en een kwartier later had hij al een hattrick te pakken. Daarmee evenaarde hij het kunstje van Van Mil die vorige week als invaller ook drie keer scoorde. Maar baas boven baas. Van Mil had slechts acht minuten nodig voor zijn hattrick.

Hoewel de wedstrijd al lang was gespeeld werd er in de slotminuut nog een keer hard gejuicht. Door iedereen met een Katwijk-hart, op de tribune en op het veld. De 6-0 van El Azzouti zei alles over de saamhorigheid bij de club. De spits werkte zich drie slagen in de rondte maar kon maar niet scoren en kreeg uiteindelijk zijn dikverdiende beloning.

Volgende week moet de ultieme beloning voor de hele club volgen. Nog een keer winnen en dan is de titel binnen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.