Lintje voor Hazerswoudenaar Jan Wesselingh

© Archieffoto ANP

Annalaura Molducci
Alphen aan den Rijn

Jan Wesselingh, uit Hazerswoude-Rijndijk, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving zijn lintje zondagmiddag van burgemeester Liesbeth Spies.

De uitreiking was tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van het dorpsoverleg Groenendijk Hazerswoude-Rijndijk West.

Wesselingh is geboren en getogen in de buurtschap Groenendijk in Hazerswoude-Rijndijk en al zeker 20 jaar voorzitter van het huidige Dorpsoverleg Groenendijk Hazerswoude-Rijndijk West (voorheen wijkcomité Groenendijk). Dit overleg bevordert het welzijn van van de bevolking van de kern Groenendijk.

Naast zijn reguliere taken als voorzitter van het dorpsoverleg onderhoudt Wesselingh contacten met de gemeente, wethouders en politiek, hij blijft actief op de hoogte van alle ins en outs binnen de buurtschap, spoort mensen aan gezamenlijk activiteiten te organiseren, informeert de buurtschap en behartigt de belangen van de gemeenschap. ,,De heer Wesselingh is de spin in het web voor de buurtschap, en hét gezicht van de vertegenwoordiging van het dorpsoverleg’’, aldus Spies.

Scheepjeskerk

Vanuit zijn voorzittersfunctie van het toenmalig wijkcomité Groenendijk te Hazerswoude heeft Wesselingh zich vanaf 2007 vele jaren ingezet voor het behoud van de Scheepjeskerk in Hazerswoude. Door teruglopend kerkbezoek zou deze kerk gesloopt worden. De gemeenschap was hier tegen en zette zich in voor het behoud van de kerk. Zij zagen mooie mogelijkheden voor het organiseren van sociale en culturele activiteiten. In 2013 is een vrijwilligersgroep opgezet waarin Wesselingh participeert om, in overleg met het parochiebestuur, de kerk te restaureren. Ook de bijbehorende tuin wordt onderhouden.

Pleyn 68

Pleyn 68 is gevestigd in een parochiehuis waar al vanaf 1968 activiteiten voor jong en oud worden georganiseerd. Deze locatie is enkele jaren geleden deels gerenoveerd door een groep vrijwilligers, waaronder door Wesselingh; de toiletgroepen en de gehele entree zijn uitgebreid en gemoderniseerd.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.