Jeffrey Jongeneelen breekt als invaller de wedstrijd open voor Rijnsburgse Boys, tweede plek blijft mogelijk

Jeffrey Jongeneelen.© Archieffoto

Tom Mentink
Scheveningen

Rijnsburgse Boys houdt kans op de tweede plek in de tweede divisie. De Uien wonnen met 0-2 op bezoek bij Scheveningen. Met nog vier wedstrijden te spelen is de achterstand op HHC Hardenberg nog maar vier punten.

In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Scheveningen kwam wel iets beter uit de drinkpauze rond de 26ste minuut, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Na rust nam Rijnsburgse Boys het initiatief over, mede dankzij invaller Jeffrey Jongeneelen, die Delano Asante halverwege verving.

De 32-jarige aanvaller bracht twaalf minuten na rust de openingstreffer op het scorebord met een kopbal, normaal gesproken niet zijn specialiteit. Furhgill Zeldenrust besliste het duel vervolgens met zijn achtste competitietreffer van het seizoen, nadat schoten van Marc Magan en Jongeneelen in eerste instantie werden geblokt.

Voor Jongeneelen - sinds 2016 actief op sportpark de Middelmors - was zijn goal bij Scheveningen een enorme opsteker. De technicus, in het seizoen 2016/2017 nog door het Leidsch Dagblad uitgeroepen tot amateurvoetballer van het jaar, maakt een minder jaar door. Hij staat pas op vier competitietreffers, terwijl hij normaal gesproken vaak goed is voor dubbele cijfers.

Hoewel de jaren beginnen te tellen voor Jongeneelen, hij een mindere periode doormaakt en twijfelde om te stoppen met voetballen, verlengde hij vorig jaar november zijn contract met één seizoen tot medio 2023. Daardoor gaat hij zijn zevende seizoen in.

tweede divisie

ScheveningenRijnsburgse B.0-2

57. Jongeneelen 0-1, 82. Zeldenrust 0-2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.