Brugwachtershuisje van de Stierenbrug in Leiderdorp heeft geen nut meer en wordt gesloopt

Het brugwachtershuisje op de Leiderdorpsebrug gaat verdwijnen.

Het brugwachtershuisje op de Leiderdorpsebrug gaat verdwijnen.© Foto Hielco Kuipers

Aad Rietveld
Leiderdorp

Het bedieningshuisje van de Leiderdorpsebrug - ook bekend als de Stierenbrug - wordt gesloopt. Dat hebben burgemeester en wethouders van Leiderdorp besloten.

Het brugwachtershuisje heeft geen functie meer. De bediening van de Leiderdorpsebrug vindt plaats vanuit de provinciale bruggencentrale De Waard in Leiden.

De in 1964 in gebruik genomen Leiderdorpsebrug, die de Leidse Hoge Rijndijk verbindt met de Persant Snoepweg in Leiderdorp, werd de afgelopen jaren nog grondig gemoderniseerd. Er kwamen nieuwe camera’s, waarmee de brug over de Oude Rijn van afstand is te bedienen.

Leiderdorp besloot vijf jaar geleden nog om het bedieningshuisje van de Stierenbrug op te knappen en zette daarvoor ongeveer 45.000 euro opzij. Dat bedrag wordt nu gebruikt om de sloop te bekostigen. Die kost overigens iets meer dan 90.000 euro.

Zuid-Holland geeft de voorkeur aan het bedienen van de bruggen vanuit een drietal centrales. Daardoor is het openen van de verschillende bruggen, zegt de provincie, beter op elkaar af te stemmen. Dat komt de doorstroming van zowel het wegverkeer als het scheepvaartverkeer ten goede.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.