Spitsvondige scooterjongens slagen er niet in politie in Hazerswoude-Rijndijk te slim af te zijn, en krijgen toch een boete: ’Hun wisseltruc was niet zo heel slim’

Een politieagent houdt de wacht bij een scooter. Foto ter illustratie.© Archieffoto Michel van Bergen

Tim Engelbart
Hazerswoude-Rijndijk

Een scooterrijder en een passagier die vlak voor een politiecontrole van plek wisselden konden zich niet onder een sanctie uitwurmen, zo bleek afgelopen vrijdagnacht.

Toen agenten het voertuig tot stoppen hadden gekregen, bleken bestuurder en meerijder ineens van plek te zijn gewisseld. „De ’bestuurder’ bleef heel stellig beweren dat hij had gereden, en niet de persoon die achterop zat”, vertelt een woordvoerder.

De agenten deden alsof zij het betoog voor waar aannamen en lieten de jongen die nu in het zadel zat een blaastest doen, waarna al snel bleek dat hij teveel had gedronken. „Toen zagen de personen in dat hun wisseltruc misschien niet zo heel erg slim was, en gaven ze toch maar toe gewisseld te hebben.”

De echte bestuurder werd meegenomen naar het bureau in Alphen aan den Rijn, waar ook hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol bleek te hebben genuttigd. Daarnaast had geen geldig rijbewijs. Hij krijgt daarom alsnog de boete die hij probeerde te ontlopen met hun verwisseling.

Lees ook: Scooterjeugd uit Hazerswoude kiest het hazenpad na bewusteloos slaan van jongere

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.