Tiësto grote winnaar bij Buma Awards

ANP Producties | Bron: ANP
Bussum

Tiësto is dit jaar de grote winnaar bij de Buma Awards. De dj viel in de prijzen in zowel de categorie Buma Award Nationaal als Buma Award Internationaal, de prijzen voor de meest gedraaide en bestverkochte nummers binnen en buiten de Nederlandse grenzen. Suzan & Freek behaalden de eerste plek in de categorie Nationaal met hun hit Goud.

Tiësto scoorde in diezelfde categorie een derde plek met het nummer The Business. Internationaal was dat nummer het meest beluisterd. Voor The Motto, dat de dj maakte met Ava Max, kreeg hij ook een beeldje. Tijdens de uitreiking in theater Spant! in Bussum gingen ook onder anderen Snelle en Maan (voor Blijven slapen), Chef'Special (voor Afraid of the dark) en Jaap Reesema en Pommelien Thijs (voor Nu wij niet meer slapen) met een prijs naar huis.

Behalve de Buma Awards werden maandag ook verschillende juryprijzen uitgereikt. De Gouden Harp is dit jaar voor ADE-grondlegger Anna Knaup. Ilse de Lange mocht de Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen en de Lennaert Nijgh Prijs ging postuum naar Henny Vrienten.

Fons Merkies kreeg de Oeuvre Award Multimedia. De componist en producer schreef muziek voor tientallen films en televisieseries, zoals All stars, Alleen maar nette mensen en De Poolse bruid.

Der 74-jarige Tony Berk ging naar huis met de 73X Platina Award vanwege zijn verdiensten voor de Nederlandse muziekindustrie. Als platenbaas stond hij aan de basis van de carrières van talloze Nederlandse artiesten, zoals René Froger, Ruth Jacott en DI-RECT.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.