Scholen Fioretti krijgen Reuzenbol naar eigen ontwerp leerlingen

Jan van Vliet en Cees Vreugdenhil (r) met een aantal leerlingen bij de ondertekening.

Jan van Vliet en Cees Vreugdenhil (r) met een aantal leerlingen bij de ondertekening.© foto pr

Sjaak Smakman
Teylingen

Het Fioretticollege in Lisse, college Leeuwenhorst in Noordwijkerhout en de KTS in Voorhout krijgen in de tweede helft van het jaar een door de eigen leerlingen ontworpen reuzenbol.

Bestuursvoorzitter Cees Vreugdenhil ondertekende met initiatiefnemer van het project Jan van Vliet van de Gildemeesters Bollenstreek de overeenkomst voor de drie manshoge bollen. Volgens Vreugdenhil is de achterliggende gedachte van de scholenstichting - die behalve de drie genoemde scholen ook het Fioretticollege Hillegom en college Duinzigt in Oegstgeest omvat - dat het bestuur ,,bij onze leerlingen betrokkenheid wil creëren bij de ontwikkeling van hun omgeving en dat ze trots zijn op hun eigen regio.”

De leerlingen zijn druk bezig met het ontwerpen van de bol, die bij hun school komt te staan. Zo hebben de art class leerlingen van het Teylingen college Leeuwenhorst eerst schetsen op papier gezet, om vervolgens een aantal 3D-modellen van klei te maken om te zien hoe hun ontwerp daarop uit zou komen. De Reuzenbollen worden straks beschilderd door een kunstenaar uit de Bollenstreek naar het ontwerp van de leerlingen.

Het Fioretti in Hillegom ondersteunt het project al langere tijd door het maken van de rvs-informatieborden die bij alle bollen geplaatst worden. Zo levert elke locatie in de Bollenstreek zijn bijdrage. Naar verwachting worden deze drie Reuzenbollen in de tweede helft van dit jaar gemaakt.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.