Jo dos Santos Antonio (22) brengt maandelijks een nummer uit: ’Gaat niet over drugs of geld, maar over innerlijke vrijheid’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Eigen foto

Tom Mentink

Jo dos Santos Antonio (22): ,,Ik ben van kleins af aan bezig met muziek maken. Het begon allemaal op de basisschool in groep 4. Later ging ik zelf liedteksten schrijven. Inmiddels breng ik maandelijks een nummer uit. Zo snel kan het gaan.’’

Schrijf je in voor de gratis AlphenCC nieuwsbrief en mis nooit meer nieuwtjes uit Alphen aan den Rijn

,,Toen ik twee was, kwam ik samen met mijn moeder en twee zussen vanuit Angola naar Nederland. Ons eerste huis was in Hazerswoude, daarna kwamen we in Alphen aan den Rijn terecht. Mijn vader heb ik een paar keer gezien, maar het contact is verbroken. Ik ben dus niet anders gewend dan dat mijn moeder het huishouden runde. Ze was zowel moeder als vader, wat ze geweldig heeft gedaan.

Op mijn zestiende ben ik op mezelf gaan wonen, op kamers in Alphen. Iedereen vroeg zich af: ’hoe gaat hij dat doen dan?’. Maar het was goed voor mijn zelfstandigheid en privacy, ik was er aan toe. Mijn moeder vond het gelukkig goed. Het kwam ook beter uit, omdat ik vaak laat thuis kwam van het opnemen van muziek.

Ik had tot een paar jaar geleden best wel wat liedjes geschreven en gemaakt, maar nooit uitgebracht. Tot afgelopen jaar. Het eerste nummer dat ik uitbracht, had binnen twee weken 30.000 views. Inmiddels ben ik weer tien nieuwe nummers aan het opnemen met videoclips. Mijn artiestennaam is Joffa. We werken vooruit, zodat er iedere maand één nummer kan worden uitgebracht. De muziekstijl is veelal rap en hiphop, maar ik neem ook rustige nummers op.

De boodschap gaat niet over drugs of geld, maar over innerlijke vrijheid. Ik wil anderen inspireren met de teksten, om te laten zien dat je vrij bent om te zijn wie je wil zijn. Uiteindelijk wil ik wel verder met muziek maken, zodat ik er later m’n brood mee kan verdienen en de financiële vrijheid voor mezelf creëer.

Voorlopig werk ik nog fulltime bij het bedrijf Fast Forward Freight. We zorgen voor douane documenten. Als vracht van Tesla of Phillips bijvoorbeeld in Zwitserland staat, moeten er documenten worden opgesteld om het te verplaatsen. Wij regelen dat voor die klanten. Het is heel verantwoordelijk werk en ik heb afgelopen jaar al twee keer promoties gemaakt.

Ik ben een rijk persoon. Niet per se qua geld, maar ik heb een dak boven mijn hoofd en ben gezond. Daarnaast kan ik doen wat ik leuk vind.’’

Lees ook:Demy Marck (19) is flink veranderd na haar kortstondige emigratie naar Portugal: ’Ik ben volwassener geworden’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.