Korfbalster Barbara Brouwer met Oranje naar World Games

Barbara Brouwer.

Barbara Brouwer.© Foto Hielco Kuipers

Robert Berkeley
Sassenheim

Barbara Brouwer gaat met het Nederlands team naar de World Games, van 7 tot en met 17 juli in het Amerikaanse Birmingham. De 29-jarige korfbalster is bezig aan haar zevende en laatste jaar bij TOP, dat degradeerde uit de league.

Bondscoach Jan Niebeek moest zijn selectie van achttien spelers (negen mannen en negen vrouwen) terugbrengen naar veertien. Dat Brouwer de ’cut’ haalde is geen verrassing, ze behoort al jaren tot de beste speelsters van Nederland en won sinds 2015 met Oranje onder meer twee wereld- en twee Europese titels.

Na de degradatie met TOP maakte ze bekend dat ze de Sassenheimse club verruilt voor DVO in Bennekom. Zo blijft ze in de league actief en het is tevens dichter bij haar woonplaats Doorn.

De World Games zijn een soort alternatieve Spelen, voor niet-olympische sporten. Nederland speelt in de poule tegen Chinees Taipei, Portugal en Tsjechië. In de andere poule treft België de korfbalteams van China, Duitsland en Suriname. Dat laatste land speelt met allemaal korfballers uit de Nederlandse competitie.

Selectie Oranje, vrouwen: Jessica Lokhorst, Fleur Hoek (beiden Fortuna), Esther Cordus, Anouk Haars (beiden KZ), Brett Zuijdwegt, Sanne van der Werff (beiden PKC) en Barbara Brouwer (TOP). Mannen: Olan van Wijngaarden, Laurens Leeuwenhoek, Jelmer Jonker (allen PKC), Daan Preuninger, Harjan Visscher (beiden Fortuna), Alwin Out (KZ) en Terrenc Griemink (Groen Geel).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.