Appartementencomplexen van Woonforte aan de beurt voor zonnepanelen: ’We bekijken hoe’

Het appartementencomplex aan het Aïdaplein is één van de Woonforte-gebouwen die mogelijkerwijs in aanmerking komt voor zonnepanelen.

Het appartementencomplex aan het Aïdaplein is één van de Woonforte-gebouwen die mogelijkerwijs in aanmerking komt voor zonnepanelen.© Cyclomedia

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

Woningcorporatie Woonforte onderzoekt hoe zonnepanelen geplaatst kunnen worden op de eigen appartementencomplexen. De Alphense aanbieder van sociale huurwoningen volgt daarmee een project op waarmee de daken van meer dan drieduizend eengezinswoningen zijn voorzien van fotovoltaïsche panelen.

Woonforte streeft ernaar om voor 2050 de gehele woningvoorraad exclusief gebruik te laten maken van zon- en windenergie. „Dat is goed voor het klimaat. Ook mooi voor de portemonnee van huurders, zeker met de huidige energieprijzen”, vertelt een woordvoerder.

Onlangs rondde de woningbouwvereniging een project af waarbij eengezinswoningen zijn voorzien van zonnepanelen. Van 2018 tot deze maand zijn er bijna dertigduizend panelen gelegd op meer dan drieduizend daken. Daarmee wordt zoveel CO2-bespaard als dat driehonderdduizend bomen kunnen opnemen, rekent Woonforte voor.

(Tekst gaat door onder de foto)

Een fietser rijdt voorbij een Woonforte-woning met zonnepanelen.

Een fietser rijdt voorbij een Woonforte-woning met zonnepanelen.© G.J. Voerman, pr-foto Woonforte

Na de eengezinswoningen zijn de appartementencomplexen van de Alphense verhuurder nu aan de beurt. Woonforte bezit er daar meerdere van, onder anderen aan het Aïdaplein, maar ook aan de Prins Bernhardlaan, Hoflaan, Prins Hendrikstraat, Uranusstraat en de Diamantstraat.

„We bekijken verder hoe we de komende jaren zonnepanelen kunnen plaatsen op onze huurappartementen”, laat een woordvoerder weten. Welke complexen daarvoor in aanmerking komen kan Woonforte nog niet zeggen. Wel wordt huurders toegezegd vanzelf te worden geïnformeerd als hun gebouw aan de beurt is voor het aanleggen van zonnepanelen.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.