Katwijk zoekt aannemer voor aanleg fietspad langs de Oude Rijn bij Valkenburg

Voor het fietspad tussen de Waterlelie en Dorpsweide zijn twee bruggen nodig.

Voor het fietspad tussen de Waterlelie en Dorpsweide zijn twee bruggen nodig.© Foto Hielco Kuipers

Roza van der Veer
Katwijk

Katwijk is op zoek naar een aannemer om het fietspad langs de Oude Rijn aan te leggen. Het gaat om het stuk tussen de Waterlelie en de Dorpsweide, ter hoogte van het Botenpad. Over dit stukje fietspad wordt al jarenlang gesteggeld maar begin dit jaar stemde de gemeenteraad in met de komst van de route. De aanleg moet nog dit jaar beginnen, anders dreigt Katwijk een subsidie van de provincie en Holland Rijnland te verspelen.

Katwijk is al jaren bezig met het fiets-wandelpad tussen de straten Waterlelie en Dorpsweide. Met dit pad ontstaat een doorgaande recreatieve fiets- en wandelroute langs de oevers van de Oude Rijn van Katwijk naar Valkenburg en verder richting Oegstgeest. Ook wordt de woonwijk 't Duyfrak verbonden met de dorpskern van Valkenburg, wordt park de Dorpsweide toegankelijker en ontstaat een veilige fietsverbinding voor onder meer schoolgaande kinderen. Voor het fietspad zijn twee bruggen nodig, die de vrije doorvaart van boten minder gemakkelijk maken. Wel is een van de bruggen op verzoek van bewoners verhoogd.

Na veel overleg en discussie moet dit jaar het fietspad daadwerkelijk worden aangelegd. De gemeenteraad stemde daar eerder mee in. Katwijk is nu ook tot overeenstemming gekomen met de grondeigenaren en de omgevingsvergunning is verstrekt. Er wordt alleen nog met aanwonenden gesproken over de laatste details van het fietspad zoals erfafscheidingen. Voor Katwijk is het van belang om snel te beginnen in verband met de subsidie. ,,We maken ons geen zorgen dat we niemand kunnen vinden. En als het toch niet lukt dan zijn er vast veel meer projecten die in de problemen komen. In dat geval is er vast wat te regelen met uitstel’’, aldus de gemeentelijke woordvoerder.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.