Ruim 3.000 euro voor Mohammed Eminov uit Leiden, bakker getroffen door brandstichting: ’Inzameling stagneert een beetje’

Erna Straatsma
Leiden

Een doneeractie voor de door brand getroffen Leidse winkelier Mohammed Eminov heeft nog niet het gewenste bedrag opgeleverd, maar zaterdag overhandigt Soraida Ellerbeck van Ommeren hem alvast een cheque van ruim 3.000 euro.

Bakkerij Dali van Zoetermeerder Eminov, aan het Prins Hendrikplein in Leiden, was begin april doelwit van brandstichting. Twee jonge mannen braken ’s nachts de ruit van de voordeur, gooiden benzine naar binnen en staken de boel in de fik. Dankzij een oplettende bovenbuurman was de brandweer snel ter plekke, maar het interieur van de zaak ging grotendeels in vlammen op. De daders zijn gefilmd, maar konden ontkomen.

Ellerbeck van Ommeren trok zich het onfortuinlijke lot van Eminov aan en zette een doneeractie op. „Het doel is om 15.000 euro op te halen, maar de inzameling stagneert nu een beetje”, zegt de bewoonster uit de wijk Nieuw Leyden. Op de website is het nog twaalf dagen mogelijk om geld over te maken.

Inbraak

Eminov had zijn zaak vier maanden voor de brandstichting volledig opgeknapt en moet nu weer helemaal opnieuw beginnen. De Zoetermeerder was al eerder het slachtoffer van twee pogingen tot inbraak en één echte inbraak. De daders gingen er toen vandoor met drie tientjes uit de kassa en de ’moskeepot’ die hij op de toonbank had staan.

Zaterdagmiddag ontvangt de gedupeerde een cheque van ruim 3.000 euro. Dat gebeurt tijdens een speciale programma in speeltuin Noorderkwartier aan de Anna van Saksenstraat, in het kader van Wereldcultuurdag. „De speeltuin is in 1912 opgericht”, zegt Ellerbeck van Ommeren. „We willen op die dag aandacht vragen voor de speeltuin en de wijk er omheen, die telt vele culturen. We hebben een markt met kramen waar van alles te doen is.” Het programma is van 11.30 tot 17.00 uur.

Lees ook: Brandstichters verwoesten bakkerij Dali aan Prins Hendrikplein in Leiden: ’Ik moet weer helemaal opnieuw beginnen’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.