Wedstrijd kunstwerken maken van Wassenaars strandafval

Zwerfafval jutten, hier in Katwijk.

Zwerfafval jutten, hier in Katwijk.© Archieffoto

Marieta Kroft
Wassenaar

Wie bouwt het mooiste kunstwerk van Wassenaars strandafval? De werken kunnen van 28 mei tot en met 8 juni worden ingeleverd op het gemeentekantoor aan de Johan de Wittstraat. Wethouder Hubert Schokker maakt de winnaar op 15 juni bekend tijdens een jut-evenement op de Wassenaarse Slag.

Het kunstwerk mag niet nat zijn en moet op een tafel passen. Het mag ook geen scherpe voorwerpen of chemische stoffen bevatten. Het grootste deel moet gemaakt zijn van zwerfafval van het strand. Bij het kunstwerk moet een motivatie van één alinea zitten.

De winnaar krijgt een dinerbon van 50 euro die kan worden ingeleverd bij De Badmeester, Strandpaviljoen Sport, Strandpaviljoen Luchtig en Beachclub Bait.

Juttas

Strandgangers kunnen al sinds 2018 bij de paviljoens op de Wassenaarse Slag een juttas lenen. Wie hem gevuld met afval inlevert, krijgt een iets lekkers zoals een kop koffie of een ijsje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Initiatiefnemer Grondstofjutters vestigt op 15 juni samen met de gemeente Wassenaar en de strandpaviljoens nog eens de aandacht op deze manier van zwerfvuil rapen. Iedereen is tussen 15.00 en 17.00 uur welkom. Alle bezoekers krijgen een juttas mee om met elkaar zoveel mogelijk afval te rapen.

De Grondstofjutters begon met deze aanpak in 2015 in Katwijk. Inmiddels kunnen strandgangers ook een juttas lenen in Wijk aan Zee, Noordwijk, Scheveningen, het Zuiderstrand, Westland en Hoek van Holland.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.