Ook deze zomer rijdt de Noordwijkse Beach Shuttle gratis naar het strand

Door de gratis bus kunnen Noordwijkers deze zomer eenvoudig hun weg vinden naar het strand.

Door de gratis bus kunnen Noordwijkers deze zomer eenvoudig hun weg vinden naar het strand.© Foto Hielco Kuipers

Roza van der Veer
Noordwijk

Dit jaar gaat Noordwijk weer de zogeheten Beach Shuttle inzetten. Deze gratis bus rijdt tussen het gratis parkeerterrein op de hoek van de Gooweg/Van Berckelweg en het strand. De pendel rijdt dit jaar voor het eerst van 26 tot en met 28 mei tijdens het Ibiza Festival. Daarna wordt de pendeldienst ingezet tijdens zomerse dagen en bij evenementen in de periode 9 juli tot en met 4 september.

De pendeldienst is al jaren een hit in Noordwijk. In 2017 maakten 3.300 passagiers gebruik van de gratis busdienst. In 2019 ging het al om meer dan 5.000 gebruikers en in 2021 om 5.400.

Noordwijk stelt vijftien duizend euro voor de strandpendel beschikbaar. Op deze manier wordt strandbezoek makkelijker gemaakt, want bezoekers hoeven niet op zoek te gaan naar een parkeerplek vlakbij het strand.

De Beach Shuttle rijdt tussen 10 en 19 uur. Drie keer per uur stopt hij voor Theater De Muze en het Palaceplein. Bezoekers die langer op het strand blijven, kunnen bellen met de vervoerder Taxi Brouwer.

Vanaf 9 juli gaat ook de gratis Hop on Hop off bus lang de dorpscentra en de campings in het buitengebied weer rijden. Deze bus rijdt tot en met 28 augustus en maakt dagelijks zes ritten tussen 10 en 19.30 uur.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.