Teleurstelling en onbegrip bij VV Katwijk, burgemeester zet streep door huldiging bij kampioenschap

Marciano Mengerink toont in 2018 de kampioensschaal op het bordes van het gemeentehuis. Dit jaar zal dat er niet van komen.

Marciano Mengerink toont in 2018 de kampioensschaal op het bordes van het gemeentehuis. Dit jaar zal dat er niet van komen.© Archieffoto

Hein ten Berge
Katwijk

Mocht VV Katwijk zaterdagmiddag kampioen worden dan volgt er die dag geen huldiging op het bordes en in de tuin van het gemeentehuis.

Vanwege een tekort aan politie is het niet mogelijk om ’een grootschalig voetbalevenement’ veilig en verantwoord plaats te laten vinden, aldus de gemeente.

De gemeente Katwijk heeft de aanstaande landskampioen laten weten dat spelers, verenigingsleden en supporters op woensdagavond 25 mei vanaf 19 uur wel welkom zijn in de tuin van het gemeentehuis om de ploeg vanaf het bordes te huldigen. De club heeft inmiddels laten weten niet gebruik te willen maken van dat alternatief.

Op De Krom is met ontsteltenis gereageerd op het besluit van burgemeester Visser. Donderdagavond heeft het bestuur en veiligheidscoördinator van de club de gemeente er nog van proberen te overtuigen dat een huldiging een feestelijk gebeuren is voor jong en oud maar die poging bleek vruchteloos. Katwijk-voorzitter Mart Vergouwen spreekt van ’een grote domper en een smetje op een kampioenschap’.

Wanneer er zaterdag gewonnen wordt van Excelsior Maassluis zal het kampioensfeest op De Krom worden gevierd.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.