VVSB loopt weer een puntje uit en hoopt zich in de derby tegen Ter Leede veilig te spelen

© Archieffoto

Justin Hendriks
Heemskerk

VVSB kwam zaterdag tegen directe concurrent Odin’59 niet verder dan een gelijkspel. De ploeg van Wilfred van Leeuwen kwam twee keer op achterstand, maar toonde veerkracht en kan met 2-2 uiteindelijk best tevreden zijn.

In de onderste regionen pakte verder alleen DOVO punten, dus VVSB loopt dankzij het gelijkspel een puntje uit op plek vijftien. Het gat is vijf punten met nog drie wedstrijden te spelen. „We kregen veel kansen in de eerste helft”, aldus aanvaller Youssef Blel. „We waren veel aan de bal en creëerden veel. In de omschakeling was Odin erg gevaarlijk.”

Blel was in Heemskerk voor de twaalfde keer dit seizoen trefzeker. Drie minuten nadat Ahmed Al Mahdi de thuisploeg op voorsprong schoot, maakte hij gelijk. Hij deed dat nadat doelman Thom Jonkerman de ploeg uit Noordwijkerhout voor een grotere achterstand behoedde. Diezelfde Al Mahdi bracht Odin in de tweede helft op 2-1. Via de stip bepaalde Danny Bakker de eindstand.

VVSB krijgt veel steun van de fanatieke aanhang. Ook in Heemskerk waren ze in groten getale aanwezig. „Er gingen twee bussen vanuit Noordwijkerhout”, aldus Blel. „En ze brengen echt een mooie sfeer. Daar hou ik wel van. Een dooie boel bij een wedstrijd is ook niet leuk.”

Dinsdag komt Ter Leede op bezoek op de Boekhorst. „Dan moeten we het afmaken. Als we winnen blijven we erin. We willen het zo snel mogelijk beslissen en het niet op de laatste duels aan laten komen.”

Met het vertrouwen zit het wel goed: „Thuis zijn we echt sterk’’, aldus de aanvaller die volgend seizoen naar IJsselmeervogels verkast. ,,We hebben zes wedstrijden op rij gewonnen. Ik hoop dat er weer veel publiek komt en dat we hen ook kunnen belonen met een zege.”

derde divisie

Odin’59VVSB2-2

40. Al Mahdi 1-0, 43. Blel 1-1, 59. Al Mahdi 2-1, 68. Bakker (strafschop) 2-2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.