Alphia neemt de koppositie over van FC Oudewater

© Archieffoto Hedske Vochteloo

Kevin Beerenfenger
Alphen aan den Rijn

Zaterdag kwam Sporting Leiden op bezoek bij Alphia. Door de 2-1 winst van de Alphenaren, én het verlies van directe concurrent FC Oudewater, pakte de thuisclub de koppositie met een punt voorsprong op de tweede plek.

In het begin regen de gastheren de kansen aaneen maar ontbrak de afwerking. Daarnaast was de keeper van de Leidenaars, Andy van der Meulen, een belangrijke rots in de branding voor Sporting Leiden.

Van der Meulen: ,,Voetbaltechnisch was Alphia beter, alleen lieten zij dat in de eerste helft te weinig zien. Wij hielden de boel goed dicht en dat pakte niet verkeerd uit. We kregen zelfs kansen om verder uit te lopen.”

De bezoekers namen na tien minuten de leiding. Renaldo van den Berg bezorgde de bal bij Sipan Khalid die tegen een verdediger aanschoot waarna de bal via zijn lichaam tegen hand caramboleerde. Scheidsrechter Jean-Paul Jager gaf een strafschop die door Van den Berg benut werd. Alphia-trainer Marcel Vondeling was in de eerste helft duidelijk ontevreden over de rol van de arbitrage en kreeg vanwege onophoudelijk commentaar de rode kaart.

Kort na rust bezorgde een onnodige duwfout van Sporting-verdediger Jordy Heemskerk een vrije trap voor de thuisploeg van waaruit Daniel Buijnink met het hoofd gelijk maakte. Tien minuten voor het einde draaide Donovan Olivieira de 2-1 langs Van der Meulen.

De Leidenaars lieten zich in de blessuretijd vervolgens totaal verkeerd gelden. Yannick van der Meel mocht wegens slaan vertrekken en de verbale reactie van zijn teamgenoot Van den Berg op deze arbitrale beslissing leverde hem eveneens een rode kaart op.

Vondeling: ,,Sporting was een lastige horde. Ze lieten ons het spel maken maar vanuit de omschakeling waren ze gevaarlijk met hun sterke voorhoede. Complimenten aan mijn team dat we rustig zijn gebleven. CVC Reeuwijk won van Oudewater waardoor we kampioen worden als we nog twee keer winnen.”

Alphia: Vet, Wentink, Floris Buijnink, Duurham, Egberts, Daniel Buijnink (80. Hazenbroek), Fennich, Olivieira, Van Rijn (62. Lipsius), Hoogervorst (80. Flippo), El Yaacoubi (85. Klerks).

Sporting Leiden: Van der Meulen, Dieke, Heemskerk, Mink, Hamelink, Khalid, Van der Meel, Arnoldus, Taib (46. Glasbergen), Van den Berg, Devilee.

derde klasse zaterdag

AlphiaSporting L.2-1

9. Van den Berg 0-1, 51. Buijnink 1-1, 82. Olivieira 2-1.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.