Ter Leede is na een even knappe als zwaarbevochten 3-2 overwinning in veilige haven

Ter Leede viert de winnende treffer van Dirk Hoekstra.

Ter Leede viert de winnende treffer van Dirk Hoekstra.© Foto Erik van Kordelaar

Ron Hoogendam
Sassenheim

Ter Leede heeft zich hoogstwaarschijnlijk gehandhaafd in de derde divisie. De ploeg van Steef Roodakkers greep op eigen veld een even knappe als zwaarbevochten 3-2 overwinning tegen Barendrecht.

De Sassenheimse ploeg klom hierdoor naar de tiende plek en heeft met nog drie duels te gaan negen punten voorsprong op de gevarenzone. Het resultaat werd op de Roodemolen uitbundig gevierd. Met dank aan Dirk Hoekstra. De net 24- jarige centrale verdediger kopte twee minuten voor tijd op fraaie wijze de winnende binnen. Het was al alweer de achtste goal van de Leidenaar die daarmee opvallend genoeg clubtopscorer is. „Hij ging er lekker in, ongelooflijk. We zijn lekker veilig”, glunderde hij van oor tot oor.

De thuisclub werd in de eerste twintig minuten in hoog tempo zwaar onder druk gezet door de bezoekers. Ter Leede trotseerde de stormloop. „We wisten dat ze veel kwaliteiten hadden”, zei Roodakkers. „Ze wilden ons overrompelen maar na twintig minuten waren ze uitgeraasd en konden we vanuit de organisatie ons spel spelen. Dat deden ze fantastisch, net als vorige week tegen DVS’33. We hebben gewonnen van een prima ploeg.”

Na een korte drinkpauze kwamen Barendrecht halverwege toch verdiend op 0-1 uit een vrije trap die als in een flipperkast voor de voeten kwam van Bart Deprez. Binnen twee minuten trok Ter Leede de zaken recht via Noah Marti.

Vlak voor rust werd er opnieuw gejuicht op de Roodemolen nadat Thijs Haarman op aangeven van Steven Wajer de 2-1 had gefabriceerd. Maar de buit was nog niet binnen want nog binnen het uur knalde Joey Jongman de 2-2 achter De Vries.

Met Mike van den Steenhoven en vooral Shaquille Prijor als verse krachten kwam er nieuw elan in het spel van Ter Leede. „Prijor is balvast en Van den Steenhoven heeft slimheid”, prees Roodakkers de bankspelers die zijn ploeg in het zadel hielpen. Van den Steenhoven leverde de assist op de winnende treffer van Hoekstra.

Na afloop werd er niet alleen gesproken over handhaving, de wedstrijd van dinsdag tegen VVSB maar ook over de komst van Rowdy van der Putten (Scheveningen) en vooral Marc de Kruijs (Noordwijk). „Marc is een vriend van mij, leuk dat hij hier weer komt spelen”, zei Hoekstra. En dat vindt Luc, de vijf jaar jongere broer van Marc natuurlijk ook. „Ja heel leuk, ik kijk er naar uit om met mijn broer te spelen”, zei de voormalig jeugdspeler van Ajax.

De linkspoot is hersteld van operaties aan beide knieën. „Ik weet wat ik kan, maar moet eerst fit blijven en daarna zien we wel verder.”

derde divisie

Ter LeedeBarendrecht3-2

25. Deprez 0-1, 27. Marti 1-1. 43. Haarman 2-1, 56. Jonkman 2-2. 88. Hoekstra 3-2.

Ter Leede: De Vries; Darrazi, Hoekstra, Arroyo, Walraven, Bloemendaal, Wajer (57. Van den Steenhoven), Van Biezen, Haarman (80. Berkhof), Marti (57. Prijor), De Kruijs (78. Van der Weijden).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.