Burgemeester van Leiden ontvangt 63 langgetrouwde bruidsparen voor feestelijke lunch

De langgetrouwde stellen waren door de burgemeester uitgenodigd in de Hooglandse Kerk.

De langgetrouwde stellen waren door de burgemeester uitgenodigd in de Hooglandse Kerk.© Foto Hielco Kuipers

1 / 2
Iris Kole
Leiden

Het was een gezellige drukte in de Hooglandse kerk. Maar liefst 63 langgetrouwde echtparen waren daar maandag bijeen om de Leidse Bruidsparenmiddag te vieren. Sommige van hen waren zelfs al meer dan zeventig jaar bij elkaar.

Leidse bruidsparen die in 2022 60, 65 of (meer dan) 70 jaar getrouwd waren, werden uitgenodigd om dit met de burgemeester te komen vieren. Het is een langstaande traditie.

De bruidsparen werden in de watten gelegd tijdens de viering. Taxi’s brachten hen naar de kerk, waar ze na een welkomstwoord van de burgemeester konden genieten van onder andere een optreden van het muzikale duo GoldenOldies en een lunch kregen voorgeschoteld.

Vroeger bezocht de burgemeester alle langgetrouwden persoonlijk, maar het aantal echtparen dat meer dan vijftig jaar getrouwd was, werd hiervoor op den duur te groot. Daarom kwam er jaarlijks een gezamenlijke middag op het stadhuis. In 2015 werd ook deze locatie te klein, vandaar dat de festiviteiten tegenwoordig plaatshebben in de Hooglandse kerk.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.