Politie ziet meldingen voor geluidsoverlast hand over hand toenemen in Alphen: ’Houd rekening met de buren en de omgeving’

© Dieter Heißenstein via Pixabay

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

De Alphense politie doet een dringende oproep aan inwoners van Alphen om het volume van hun muziekapparaten zachter te zetten en ook op andere manieren hun herrieproductie te verlagen, voornamelijk in de avonduren. Het aantal klachten over geluidsoverlast wordt steeds hoger.

Er kwamen afgelopen weekeinde fiks meer meldingen over geluidsoverlast binnen bij de Alphense politie dan in de de weken ervoor. Dat laat een woordvoerder weten. Hij doet daarom onmiddellijk een oproep om uit het oogpunt van medemenselijkheid het aantal geproduceerde decibellen te verminderen.

„Met dit mooie weer komen weer meer meldingen binnen over geluidsoverlast”, stelt de politie vast. „Wij willen bij deze toch weer benadrukken om rekening te houden met buren en omgeving.” Niet iedereen beseft dat overdag meer lawaai wordt getolereerd dan in de avonduren. „Doe vooral ’s avonds en ’s nachts iets zachter en minder luidruchtig dan in de daguren. Dat scheelt bij een hoop mensen een hoop ergernissen”, zo luidt het advies van de politie.

Lontje

Geluidsoverlast is al geruime tijd een aardig probleem in Alphen aan den Rijn. Het type klacht nam in de coronacrisis een flinke vlucht: in 2020 kwamen er veertig procent meer meldingen binnen dan in 2019. „Het lontje van mensen is korter en mensen zijn vaker thuis. De tolerantie is minder dan anders”, aldus de Alphense politiechef John Nieumeijer destijds.

In januari 2022 moesten agenten nog ferm optreden in een appartement in de Hooftstraat. Daar zorgde één man steevast voor overlast voor de hele buurt. Na meerdere waarschuwingen en bekeuringen heeft de politie toen zijn audio-installatie in beslag genomen. Bij die gelegenheid liet de politie weten ieder weekeinde opnieuw ’een flink aantal meldingen’ betreffende geluidsoverlast te ontvangen.

Lees ook: Alphense IVN vlecht 35 meter lange wilgenmuur tegen vermeende geluidsoverlast uit het Kabouterbos

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.