Natascha van Rijn (50) herstelt van een rugoperatie, haar zoon neemt de honneurs nu waar in hun feestwinkel: ’Heb hem in het diepe gegooid’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Natascha van Rijn (links) en haar zoon Donovan.

Natascha van Rijn (links) en haar zoon Donovan.© Eigen foto

Tom Mentink

Natascha van Rijn (50): ,,Twee weken geleden ben ik geopereerd aan mijn rug. Mijn onderste rugwervels waren versleten. Als ik niet was geopereerd, was de kans aanwezig dat ik verlamd zou raken en in een rolstoel zou belanden vanwege afgeknelde zenuwen. Inmiddels zijn er zes platen ingezet en nieuwe schijven tussen geplaatst. Daarmee hoop ik over een paar weken weer de oude te zijn.’’

Schrijf je in voor de gratis AlphenCC nieuwsbrief en mis nooit meer nieuwtjes uit Alphen aan den Rijn

,,Het was best een heftige operatie, maar ik had geen andere keuze. Ik kamp al tien jaar met rugklachten en ben al twee keer geopereerd aan een dubbele hernia. Straks hoop ik weer pijnvrij rond te kunnen lopen.

Ik heb mijn werk in de feestwinkel in Alphen aan den Rijn even moeten stil leggen. Mijn zoon Donovan heeft de zaak nu tijdelijk overgenomen. Hij krijgt hulp van familie en vrienden, zoals mijn vader van 84. Hij heeft zelf zo’n veertig jaar winkels gehad in Alphen. Bijvoorbeeld het Wonder van Alphen. Hij staat er nog steeds met dezelfde bevlogenheid als vroeger. Ik hielp mijn vader vroeger ook in de winkel, nu helpt mijn zoon mij. Zo wordt het ondernemerschap doorgegeven van generatie op generatie.

Donovan deed eerst een opleiding om in de gevangenis te werken, maar dat vond hij toch niet zo leuk. Hij heeft toen een keer bij mij in de winkel gewerkt. Dat beviel hem zo goed dat hij het is blijven doen. Ik ben blij dat hij het tijdelijk kan overnemen. Ik heb hem in het diepe gegooid, maar het gaat fantastisch. Het is voor hem goed om alles zelf uit te vinden en het op zijn eigen manier te doen. Of hij de zaak in de toekomst gaat overnemen? Ik hoop het, ik zou het leuk vinden. Maar voorlopig zit ik er nog wel, hoor. We blijven het samen doen.

Deze maanden, zo vlak voor de zomer, zijn wel weer druk in de feestwinkel. Zeker in aanloop naar bruiloften, maar vergeet vooral niet dat mensen twee jaar weinig hebben gefeest. Feestvierders grijpen echt ieder moment aan om uitbundig te feesten. Of ze verzinnen gewoon wat. Iedereen gaat los en wil alles inhalen. Wat ook opvalt, is dat mensen niet te lang vooruit willen kijken. Misschien wel nog steeds vanwege corona. Twee weken geleden kwamen er klanten in de winkel die zeiden: ’We hebben over twee weken een trouwerij’. Normaal gesproken plan je dat maanden van tevoren. Het zijn mensen van de dag geworden.

De drukste periode van het jaar is toch echt in september, oktober en november. Met eerst het Oktoberfest, daarna Halloween en Sinterklaas. Halloween is de laatste jaren vooral steeds populairder geworden in onze regio. En we krijgen komende winter het WK voetbal in Qatar. Ik ben benieuwd of Nederlanders dan nog steeds van allerlei oranjespullen gaan kopen tijdens de winter. Zo’n voetbaltoernooi is toch meer iets voor de zomer. We hebben in ieder geval al de nodige oranjespullen besteld.

Hoewel we een tijdje dicht zijn geweest vanwege de lockdown, hebben we nog altijd geen klagen. We hebben de mindere periode overleefd en veel klanten komen toch iedere keer terug. Daarnaast zijn er weinig feestwinkels meer over in de regio’s Alphen aan den Rijn en Leiden. Die in Leiden op de Haarlemmerstraat ging even over op ballonnen, maar dat duurde drie maanden. Die winkel heeft het niet gered. Wij hopen het nog jaren vol te houden.’’

Lees ook:Wesley Schröder (36) is sinds 1 april zelfstandig hypotheekadviseur: ’Kan er nu mijn eigen sausje overheen gieten’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.