Politie weet stenengooier bij Albert Schweitzerbrug te stoppen, voordat hij slachtoffers maakt. ’Wij boden hem gepaste hulp aan’

De Albert Sweitzerbrug.

De Albert Sweitzerbrug.© Cyclomedia

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

Alphense agenten zijn er in geslaagd om een man die vanaf de Albert Schweitzerbrug stenen op het beneden rijdende verkeer aan het gooien was te stoppen voordat hij brokken had gemaakt.

Het voorval speelde zich afgelopen zaterdag af toen op het politiebureau een melding binnenkwam over een man die stenen aan het werpen was naar auto’s. Agenten arriveerden niet lang daarna ter plaatse, en zagen dat de man nog altijd op zijn post was.

Na hem enkele minuten geobserveerd te hebben, besloten de politiemedewerkers hem aan te spreken. „We kwamen erachter dat het niet heel goed met hem ging. Wij hebben hem de gepaste hulp aangeboden”, laat een betrokkene weten. Op heterdaad heeft de politie hem echter niet kunnen betrappen, waardoor de man met de schrik vrijkomt.

Het komt regelmatig voor dat bestuurders gewond raken of zelfs overlijden na stenen projectielen die vanaf bruggen en viaducten op hun voertuigen worden gegooid. In december 2014 vond Gregory Aldruide de dood toen hij onder een viaduct bij het Belgische Charleroi reed en een gegooid betonblok door de voorruit viel. In januari 2005 kwam een jonge vrouw om het leven in Rijswijk nadat enkele jongeren stoeptegels wierpen vanaf een brug.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.