De Groene Uitdaging start weer met de Regentonactie

Sjaak Smaman
Bollenstreek

Dankzij een bijdrage van het Hoogheemraadschap Rijnland organiseert De Groene Uitdaging een regentonactie voor inwoners uit de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk.

Met de actie willen Rijnland en De Groen Uitdaging een bijdrage leveren aan de aanpassing aan de klimaatverandering met langere periodes van droogte in combinatie met veel neerslag in korte tijd. Het weer van de afgelopen maanden heeft die verandering nog eens onderstreept. Een groene tuin met een goede waterhuishouding is belangrijk, zodat het water makkelijker een weg in de bodem kan vinden. Minder stenen en meer groen is dan een manier om het water weg te krijgen.

Een andere oplossing is het regenwater opvangen in een regenton. Tijdens droge periodes in de zomer bespaart een voorraadje regenwater veel kostbaar drinkwater. Regenwater is ook nog eens beter voor planten, omdat dit geen kalk bevat. Via de website van De Groene Uitdaging kunnen inwoners tot en met 6 juni meedoen aan de winactie en zo kans maken op een van de tien gratis regentonnen. Daarnaast is er tot en met eind juli (of zolang de voorraad strekt) ook een kortingsactie die oploopt tot de helft van de prijs. Er zijn zeven modellen met een inhoud variëren van honderd tot 227 liter. Vorig jaar zijn er 10 regentonnen weggeven en 150 voor de helft van de prijs verkocht, bij elkaar goed voor 45.512 liter water per keer dat ze vol lopen.

Meer informatie op degroeneuitdaging.nl/regenton.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.