Feyenoord verliest van AS Roma in finale van Conference League

Teleurstelling bij Feyenoorder Cyriel Dessers.

Teleurstelling bij Feyenoorder Cyriel Dessers.© Foto ANP

ANP
TIRANA

Feyenoord heeft naast de winst van de eerste editie van de Conference League gegrepen. De club uit Rotterdam stelde in de eerste helft van de finale tegen AS Roma teleur in Tirana en slaagde er vervolgens niet meer in de opgelopen schade te herstellen (1-0). De Italiaanse ploeg van trainer José Mourinho ontsnapte in de openingsfase van de tweede helft wel met een bal op de paal en lat.

Na mooie reizen naar Kosovo, Zwitserland, Zweden, Israël, Tsjechië, Duitsland, Servië, opnieuw Tsjechië en Frankrijk verloor Feyenoord het uitzicht op de eindzege van de nieuwe Conference League in de Arena Kombëtare van de hoofdstad van Albanië. AS Roma was zeker voor rust sterker en hield stand in de tweede helft.

De Italianen bezorgden de ploeg van Arne Slot pas de tweede nederlaag in negentien Europese wedstrijden van dit seizoen. Maar het verlies deed zichtbaar veel pijn bij spelers, trainers en aanwezige fans.

Geen vierde Europese hoofdprijs dus voor Feyenoord, na de Europa Cup 1 in 1970 en UEFA Cup in 1974 en 2002. AS Roma pakte eindelijk een internationale trofee, na verloren finales om winst van de Europa Cup 1 en UEFA Cup. Trainer José Mourinho bewees opnieuw dat hij zijn spelers duidelijk kan maken hoe ze een finale moeten winnen. Aan een schoonheidsprijs hecht de Portugees geen enkele waarde. Het gaat hem maar om een ding en dat is winnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Feyenoord wilde de finale benaderen zoals de meeste andere wedstrijden. Maar de nummer 3 van de Eredivisie leed veel te veel balverlies en slaagde er in de eerste helft niet in de defensie van AS Roma onder druk te zetten.

De Italianen waren weinig aan de bal maar scoorden in de 32e minuut wel met het eerste schot op doel. Gernot Trauner, dit seizoen vaak bejubeld, verkeek zich op een voorzet van Gianluca Mancini en Nicolò Zaniolo schoot handig raak (0-1).

Veel spelers van Feyenoord gaven niet thuis voor rust. In de openingsfase van de tweede helft slaagden ze er wel in AS Roma onder druk te zetten. Mancini wekte de bal bijna in eigen doel maar werd gered door de paal en doelman Rui Patrício tikte een schot van Tyrell Malacia nog net tegen de lat. AS Roma wankelde even. De nummer 6 van Italië rekte veel tijd en simuleerde blessures.

Trainer Slot liet Marcus Pedersen, Jens Toornstra en Bryan Linssen invallen maar ook die wissels brachten niet de begeerde gelijkmaker op het scorebord. Linssen kreeg in blessuretijd nog wel een kans. Maar hij maaide volledig over de bal heen.

Lees ook: Feyenoord-fan, dat ben je sámen. Overal zoeken ze elkaar op om de finale te kijken. ’Hand in hand’ klinkt het in het hele land

© Foto ANP

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.