Warmelda verlengt tentoonstelling over Tweede Wereldoorlog in Warmond

Sjaak Smakman
Warmond

De tentoonstelling ’Warmond in de Tweede Wereldoorlog’ van het historisch genootschap Warmelda is vanwege de grote belangstelling verlengd tot 11 juni. Bij de tentoonstelling hoort een documentaire met unieke getuigenverslagen van de oorlogsjaren in Warmond, die ook online te bekijken is.

De tentoonstelling trok in de eerste maand zo veel bezoekers, dat is besloten om de tentoonstelling te verlengen. Op de website van Warmelda zijn ook een documentaire en een podcastserie over Warmond in de Tweede Wereldoorlog te zien en te beluisteren.

Op de tentoonstelling wordt het verhaal van de Warmondse burgerbevolking in de oorlogsjaren verteld. Dat gebeurt met fragmenten uit dagboeken, illegale kranten, uniformen en bijzondere voorwerpen, zoals een bomscherf van een bom die op 10 mei 1940 in Warmond is ontploft.

Bijzonder is de documentaire waarin inwoners vertellen over hun oorlogservaringen en daarmee een blijvend uniek document over de oorlog is. De tentoonstelling in De Roekenhof (Herenweg 84, Warmond) is op woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur geopend en op zaterdagochtend van 10.00 uur tot 13.00 uur. Op Hemelvaartsdag is de Roekenhof open van 12.00 tot 16.00 uur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.