Vier arrestanten nog vast na ongeregeldheden Rotterdam

ANP Producties | Bron: ANP
Rotterdam

Vier mensen die zijn opgepakt in Rotterdam na de verloren wedstrijd van Feyenoord zitten nog altijd vast, meldt de politie donderdagmiddag. Zij worden verdacht van "diverse geweldsincidenten". In totaal werden 79 mensen opgepakt tijdens de ongeregeldheden. Eerder sprak de politie nog van 72 aanhoudingen. Het merendeel hiervan is dus inmiddels weer op vrije voeten.

Duizenden Feyenoordsupporters waren woensdagavond in Rotterdam om op verschillende plekken de Conference League-finale van hun club tegen AS Roma te volgen, die in Tirana werd gespeeld. Ze zagen Feyenoord echter naast de cup grijpen. Hierna braken op meerdere plekken in de stad opstootjes en vechtpartijen uit en richtten relschoppers flinke vernielingen aan. Zo raakten onder meer een bus en een tram beschadigd.

De amokmakers gooiden met vuurwerk en fakkels en bekogelden de politie. Twee agenten raakten hierdoor lichtgewond. Om de rust te herstellen voerde de ME charges uit en werden op de Coolsingel en het Hofplein waterwerpers ingezet om de straten leeg te krijgen. Rond 01.00 uur was het weer rustig in de stad.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.