Dirk Kuijt belangrijkste kandidaat om trainer van ADO te worden

Dirk Kuijt.© foto anp/kippa

Den Haag

Dirk Kuijt is de belangrijkste kandidaat om trainer te worden van ADO Den Haag.

De 104-voudig international, die Feyenoord in 2017 kampioen maakte en afgelopen jaar zijn diploma coach betaald voetbal binnensleepte, moet technisch leiding gaan geven aan de Hagenaars in de eerste divisie

Als ADO Den Haag zondagavond naar de eredivisie was gepromoveerd, zou hij ook de belangrijkste man zijn om interim-coach Giovanni Franken op te volgen. Het bestuur van de club, die na een krankzinnige avond via strafschoppen werd uitgeschakeld in de strijd om het laatste eredivisieticket, heeft behoefte aan een duidelijke koers en een trainer die de vele emoties beter kan beteugelen.

Kuijt zette in 2017 na het behalen van de landstitel met Feyenoord een punt achter zijn carrière als speler. Hij liep bij Feyenoords technisch directeur Martin van Geel een tijd stage om te ontdekken of een dergelijke functie hem zou liggen, maar daarna ging hij ook bij de jeugdopleiding van Feyenoord aan de slag.

Na het vertrek van Giovanni van Bronckhorst dacht Kuijt in beeld te zijn voor de rol van hoofdtrainer bij Feyenoord, maar de club ging voor een oude bekende en besloot in zee te gaan met Dick Advocaat.

Veel ervaring

Met Kuijt haalt ADO Den Haag wel een coach in huis die veel ervaring in de top heeft. In Nederland won de Katwijker met FC Utrecht de KNVB-beker, en na zijn terugkeer uit het buitenland bij Feyenoord twee prijzen. Tussendoor was hij jarenlang een belangrijke kracht bij Liverpool, waar hij de beker won. En hij won twee hoofdprijzen bij Fenerbahçe. Met Oranje speelde hij de WK-finale in 2010 en in 2014 werd hij derde op het WK.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.