Davey de Lange (29) backpackte jarenlang en wordt binnenkort zelfstandig ondernemer: ’Maak me geen zorgen over opdrachten’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Eigen foto

Tom Mentink

Davey de Lange (29): ,,Vanaf 22 juni ga ik officieel aan de slag als freelance contentmanager. Had ik dat vijf jaar geleden verwacht? Nee, totaal niet. Ik hield van vastigheid, maar ik weet nu dat ik m’n geld ermee kan verdienen.’’

Schrijf je in voor de gratis AlphenCC nieuwsbrief en mis nooit meer nieuwtjes uit Alphen aan den Rijn

,,Ik ben een geboren en getogen Alphenaar en heb na mijn middelbare school een mbo-opleiding afgerond. Daarna wist ik echt totaal niet wat ik wilde doen. Ik ging maar backpacken, de wereld rondreizen. Ik ben lang weg geweest. Nicaragua, Australië en heel Zuidoost-Azië heb ik gezien; Vietnam, Laos, Thailand, Cambodja, enzovoort.

Op m’n 24ste ben ik onderaan de ladder begonnen bij Samsung, zonder enige ervaring. Via hbo-modules heb ik mezelf omhoog gewerkt. Ik hielp in eerste instantie klanten via social media, maar binnen korte tijd kreeg ik al promotie. Ik mocht me bezighouden met webcare. Toen kwam ik erachter dat creatief schrijven echt mijn ding is. Na drie à vier jaar had ik wel gezien bij Samsung. Ik kwam bij MKC Moto in Hazerswoude-Rijndijk terecht. Dat is een groot verkoopcentrum voor motorkleding. Ik had even daarvoor ook mijn motorrijbewijs gehaald.

Ik werd daar content marketeer en verantwoordelijk voor de social media over vier landen, ontzettend leuk. Inmiddels zie ik dat steeds meer vrienden een onderneming starten. Ze hebben dan vaak hulp nodig bij hun website, marketing of social media. Bij mij kwam toen de gedachte omhoog: ’kan ik dit niet voor ze doen?’ Ik durfde het eigenlijk niet, maar heb twee dagen geleden besloten om voor mezelf te beginnen.

Ik maak me absoluut geen zorgen over opdrachten. De eerste opdracht is namelijk al binnen van tien uur per week. Via Linkedin stelde ik een vraag aan andere zelfstandigen hoe zij zijn begonnen, om informatie in te winnen. Een paar dagen later kreeg ik meteen al de vraag van een bedrijf of ik wat werk wilde doen voor ze. Ik heb een schrijftest gedaan en dat was in orde.

Ik moet nu alleen nog even bedenken welke doelgroep ik wil aanspreken. Ik kan in ieder geval alle kanten op. Ik kan websites bouwen, de sociale mediakanalen bijhouden of adverteren. Het is vooral interessant voor bedrijven die zelf geen marketingteam hebben. Ik heb er ontzettend veel zin om te starten.

Mijn bedrijf heet De Social Guy. Ik werk vanuit Alphen aan den Rijn, waar ik ook met plezier woon. Ooit zou ik wel een vakantiehuisje willen hebben elders, maar ik leef hier met plezier op deze centrale plek. Mijn vrienden wonen in Leiden, Utrecht en Amsterdam. Dus dat is redelijk centraal. Ik hoef hier niet per se weg.’’

Lees ook: Liesbeth Zandinga (48) runt al meer dan een half jaar een winkel voor seksattributen en lingerie: ’De vibrator voor stelletjes is het populairst’

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.