Noordwijk vraagt jeugd naar wensen en ideeën over duurzaamheid

Roza van der Veer
Noordwijk

Noordwijkse jongeren mogen hun visie geven over de verduurzaming in de gemeente Noordwijk. In een online-enquête wordt de jeugd gevraagd naar hun ideeën en wensen op het gebied van energiebesparing, het overstappen naar alternatieve energiebronnen maar ook naar de plekken voor windmolens en zonneparken.

Noordwijk heeft eerder vier bijeenkomsten gehouden over de route om aardgasvrij te worden. Tijdens deze informatiesessies kwamen vooral volwassenen aan het woord. Ook is een enquête over duurzaamheid gehouden onder volwassenen. Aangezien jongeren in hun leven het meest te maken krijgen met de gevolgen van de opwarming van de aarde, wil Noordwijk ook graag hun ideeën over verduurzaming horen via de online-vragenlijst.

Douchebeurt

Jongeren wordt daarin gevraagd hoe belangrijk duurzaamheid voor ze is. Maken ze zich zorgen over het veranderende klimaat of juist niet. Denken ze dat ze zelf een steentje kunnen bijdragen aan een duurzame samenleving of niet. Voorts moeten jongeren kiezen tussen energie besparen of overstappen over alternatieve energiebronnen, tussen het huis isoleren of een dure vakantie en tussen een lange warme douche of een bewuste korte douchebeurt. Ook mogen ze aangeven waar eventueel zonneparken en windmolens wel en absoluut niet mogen komen.

De uitkomsten van de enquête worden verwerkt in de keuzes die Noordwijk in de komende jaren maakt. De vragenlijst is tot 10 juni in te vullen en is te vinden op noordwijk.nl.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.