Na aanhoudende onrust in het Rode Dorp zegt Woonforte: ’Media moeten gedrag aan de kaak stellen’

Het Rode Dorp ligt volgens bewoners nog vol losse bouwmaterialen.© Foto Mediahuis/Tim Engelbart

Eva Stam
Alphen aan den Rijn

Door middel van het plaatsen van hekken en het opruimen van troep tracht Woonforte vandalisme en brandstichtingen in de wijk tegen te gaan. Maar bewoners zeggen zich nog steeds onveilig te voelen en hekelen de communicatie. Woonforte noemt deze reactie ’vreemd’ en roept op: media, stel het gedrag van de vandalen aan de kaak.

Schrijf je in voor de gratis AlphenCC nieuwsbrief en mis nooit meer nieuwtjes uit Alphen aan den Rijn

Naar aanleiding van nieuwe brandjes in het Rode Dorp heeft opdrachtgever Woonforte verbeterd hekwerk geplaatst en extra beveiliging ingehuurd om het bouwterrein te bewaken. Dat is niet genoeg, vinden verschillende wijkbewoners. Vandalen lijken ondanks de genomen maatregelen nog steeds hun gang te kunnen gaan. Dat heeft er onder andere mee te maken dat de hekken niet helemaal goed zijn gesloten en er ook nog steeds veel troep op het terrein ligt, waardoor er nog genoeg mogelijkheden zijn om brand te stichten. Een bewoner die zijn verhaal doet in het Alphens Nieuwsblad vindt dat Woonforte ’halve waarheden’ vertelt en ’onjuiste informatie’ deelt.

Woonforte noemt dit op zijn beurt vreemd. Volgens woordvoerster Suzan Knipp is de organisatie juist transparant en wordt alle nodige informatie gedeeld op de speciaal voor de wijk gemaakte website. De opdrachtgever benoemt dat het al vele maatregelen heeft genomen, onder meer door beveiligingssensoren op woningen te plaatsen. Knipp belooft dat de klachten van bewoners wel zullen worden meegenomen in gesprekken met de aannemer.

Media

Haar oplossing ligt, ondanks dat er al veel aandacht voor het vandalisme is, bij de media: zij zouden ,,het ontoelaatbare gedrag van de jongeren en hun ouders aan de kaak moeten stellen’’, zo laat Knipp weten aan het Alphense Nieuwsblad.

Volgens de woordvoerster ligt hier de basis. Ze vindt dat de vandalen onvoldoende door hebben dat ze omstanders en buurtbewoners in gevaar brengen. Hoe Woonforte de rol van de media in deze kwestie precies voor zich ziet is onduidelijk. De organisatie laat aan AlphenCC weten niet te willen reageren op vragen.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.