58 Extra overdekte fietsplekken bij station Voorhout, aanleg begint in augustus

Station Voorhout, waar meer fietsparkeerplekken komen.© foto Sven van der Vlugt

Sjaak Smakman
Voorhout

ProRail gaat 58 extra fietsparkeerplaatsen langs het spoor bij station Voorhout aanleggen. De nieuwe plekken krijgen een glazen overkapping en brengen het totaal aantal plekken bij de station op 806 overkapte fietsparkeerplaatsen.

Het college van Teylingen heeft deze week groen licht gegeven voor de uitbreiding. De gemeente betaalt 10 procent van de kosten, ProRail neemt 40 procent en de provincie 50 procent.

De uitbreiding is onderdeel van het programma Fietsparkeren bij Stations van het ministerie van infrastructuur en waterstaat. Het programma is bedoeld om reizigers te stimuleren om met de fiets van en naar stations te reizen. Voor de gemeente Teylingen is dit plan mede aantrekkelijk omdat het fietsgebruik bijdraagt aan de wens om de Herenstraat autoluw te maken.

Wethouder Marlies Volten is blij met de geplande uitbreiding van de fietsenstalling. „Een mooie en veilige plek om je fiets te stallen is een belangrijke voorwaarde om het fietsgebruik en het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren. Ik kijk dan ook uit naar de realisatie van dit plan. In de centrumvisie van Voorhout neemt een aantrekkelijk station ook een belangrijke plek in.”

Eind dit jaar moet ook de uitbreiding van het fietsparkeren bij station Sasssenheim er na vijf jaar zijn. Daar zijn dan 1488 plekken, vrijwel allemaal bewaakt. Aan de kant van het busstation komen 1044 dubbellaags fietsenrekken en 36 plekken voor bakfietsen en ligfietsen. Aan de 'achterkant' van het station komen nog eens 192 dubbellaags plekken, zestien plekken voor buitenmodel fietsen en vier kluizen. Van zeven tot zeven is er beveiliging aanwezig, die wordt verzorgd door Provalu.

Het ligt in de verwachting dat ProRail al in augustus van dit jaar met de uitbreiding van de fietsenstalling kan starten. Omwonenden worden ingelicht over de werkzaamheden. Het aanbod fietskluizen en ov-fietskluizen blijft gehandhaafd.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.