Gymnasten uit heel Europa laten zich zien in Hillegom op Jahns North Sea Cup

Gymnasten van 4 tot 20-plus komen op het toernooi in actie.© archieffoto

Paul de Vlieger
Hillegom

De Hillegomse gymnastiekvereniging Jahn houdt komend weekend haar toernooi om de North Sea Cup. Gymnasten uit binnen- en buitenland en natuurlijk veel leden van de club zelf laten daarbij zien waartoe ze in staat zijn.

De internationale North Sea Cup in sporthal De Vosse beleeft zijn derde editie. De eerste aflevering was in 2018, waarna het de bedoeling was het evenement jaarlijks te houden. Maar de afgelopen twee jaren gooide corona roet in het eten. Ook in het jubileumjaar 2020 - Jahn bestond toen 90 jaar - moest het toernooi worden afgelast

Aan het ritmisch-gymtoernooi wordt deelgenomen door clubs uit Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Groot-Brittanie, Luxemburg en België. Bijzonder is dat er ook gymnasten uit Oekraïne meedoen, die vanwege de oorlog naar Nederland zijn gevlucht.

Van Jahn zelf - een van de oudste verenigingen van Hillegom - doen ook veel leden mee. Van de kleine mini’s van 4 jaar tot senioren van boven de 20. Jahn strijdt daarbij volop mee voor de medailles, zowel met individuele als groepsoefeningen met de bekende materialen: bal, lint, knots en hoepel.

,,Onze meiden zijn de laatste weken druk bezig geweest met het instuderen van hun oefeningen’’, meldt voorzitter Ruud Doezie. Omdat de North Sea Cup dit keer in het pinsterweekend wordt gehouden, wordt de zaal met veel roze (pink) aangekleed. ,,Ik heb zelf ook twee dagen een roze pak aan’’, aldus de preses.

Het toernooi in sporthal De Vosse aan de Vosselaan kan door publiek worden bijgewoond. Er zijn vier extra tribunes gebouwd, zodat er voor zo’n 150 toeschouwers tegelijk een zitplaats is. Op zowel zaterdag als zondag duurt het toernooi de hele dag: vanaf tien uur in de de morgen tot ongeveer negen uur ’s avonds. De zaal gaat al om 8.00 uur open. Publiek kan op elk gewenst moment binnenlopen om de wedstrijden te bekijken. Dagkaarten kosten 5 euro, wie beide dagen van de partij wil zijn, betaalt 8 euro.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.