The Bassets handhaaft zich na nipte zege in ereklasse rugby

Pieter van der Vliet
Sassenheim

The Bassets heeft zich weten te handhaven in de ereklasse rugby. In een promotie-/degradatiewedstrijd tegen eersteklasser Rotterdamse Rugby Club bleef de ploeg uit Sassenheim met 24-19 aan de goede kant van de score.

Er was na afloop vooral opluchting dat zich meester maakte van de spelers van The Bassets en het hondstrouwe publiek. Ook volgend seizoen zullen de Sassenheimers mee strijden op het hoogste rugbyniveau van Nederland. Maar het had maar weinig gescheeld of dat avontuur was aan hun neus voorbij gegaan. De thuisploeg stond strak van de nervositeit en speelde niet best. Met uitzondering van de openingsfase, waarbij het Rotterdam met de rug tegen de muur zette, was het verder magertjes. En daardoor liet het de tegenstander veel te lang de illusie dat er aan de Vijfmeiweg mogelijk iets te halen viel.

Onder toeziend oog van een kleine 300 supporters, die voor een parkeerchaos in de aanpalende woonwijk zorgden, was het spel niet altijd goed, maar wel gepassioneerd. The Bassets kon zich geen zeperd permitteren, maar bleef nerveus spelen. Rotterdam was vooral in de driekwartlijn een lust voor het oog. Op snelheid met leep spel sneed het keer op keer door de Sassenheimse defensie. Met een penaltykick kwam The Bassets op voorsprong, maar dat veranderde door alert Rotterdams spel voor 3-7.

Terwijl de gasten een penalty miste scoorde Dylan Robertson aan de andere kant voor de thuisclub. De conversie van Lucas Overtoom bracht de ruststand op 10-7. In het vervolg leek er geen vuiltje aan de lucht na de geconverteerde try van Dominick Kuhn. Toen Dyland Robertson zijn tweede vijfpunter liet noteren voor 24-7, leek het lot beslecht.

Even werd het spel onderbroken toen afscheidnemende veteraan Michiel van der Plas met een zweepslag naar de kant moest. De wedstrijd sleepte zich voort tot de referee aangaf dat er nog twee minuten te spelen waren. Dat was het sein voor Rotterdam om nog eens alles uit de kast te halen. Met twee try’s en een conversie werd het met 24-19 nog spannend, maar toen klonk het laatste fluitsignaal.

Opluchting dus, maar ook zorgen voor The Bassets coach Katie Turnbull. Zij ziet spelers vertrekken en stoppen en er zal dus de komende tijd flink getelefoneerd moeten worden om een volwaardig Ereklasse selectie op de been te brengen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.