Tim Lenting (21) is een van de jongste rijinstructeurs van Nederland: ’Hoor dat wel vaker’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Eigen foto

Tom Mentink

Tim Lenting (21): ,,Ik heb het altijd leuk gevonden om anderen één-op-één dingen te leren, maar wilde nooit het onderwijs in. Nadat ik m’n havo-diploma haalde op het Scala, heb ik eerst een tussenjaar genomen.’’

Schrijf je in voor de gratis AlphenCC nieuwsbrief en mis nooit meer nieuwtjes uit Alphen aan den Rijn

,,Daarna ben ik integrale veiligheidskunde gaan doen in Den Haag om misschien bij de recherche aan de slag te gaan. Maar na een half jaar kwam ik erachter dat ik alleen maar een opleiding deed om een opleiding te doen. Niet omdat ik het echt wilde. Het was vervolgens even zoeken wat ik dan wel wilde, maar rijinstructeur leek me wel ontzettend leuk. Op m’n achttiende heb ik zelf mijn rijbewijs gehaald. Uiteraard lukte het in één keer.

Tijdens de opleiding tot rijinstructeur zat ik tussen veel veertigplussers. Die waren soms hun baan kwijtgeraakt tijdens de coronacrisis en wilden wat anders gaan doen. Ik was met m’n negentien jaar veruit de jongste. Ik hoor dat wel vaker. Vorig jaar november heb ik de opleiding afgerond en sinds december werk ik voor Rijschool Seventeen. Ik werk in loondienst. De eigenaar, inmiddels een goede vriend van mij, is zelf ook nog jong, 24 jaar. Of ik zelf ooit mijn eigen autorijschool wil? Voorlopig niet, ik zit prima in loondienst.

Ik ben een getogen Alphenaar, maar sinds twee weken woon ik in Woubrugge. Ik heb m’n hele leven in Alphen gewoond, nu een stukje verder op. Mijn ouders hebben daar een huis laten bouwen aan het water. Het is nog steeds redelijk dichtbij en ik kom nog veel Alphen om met vrienden af te spreken op vrijdagavond bij Bar Amsterdam of te voetballen bij AVV Alphen. In tien minuten zit je er met de auto.

Tijdens de winterstop ben ik gestopt met voetballen. Ik kon het niet meer combineren met mijn werk. Als rijinstructeur moet je flexibel zijn. De meeste mensen werken overdag en willen in de avonduren rijlessen doen. Dan moest ik soms de training missen. Maar dat is het niet enige. Ik wil ook tijd besteden aan mijn vriendin en de weekenden een beetje vrijhouden. Ik train af en toe nog mee en val in als een team te weinig spelers heeft.’’

Lees ook: Thijmen Vogelaar (22) houdt wel van een spontaan avontuur: ’In Amerika liet ik mij dopen’| Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.