Woningen in polder N11 niet waarschijnlijk, bedrijven wellicht wel

De polder naast de N11 achtte GroenLinks een goede bouwlocatie.© foto Erna Straatsma / Leidsch Dagblad

Eva Stam
Alphen aan den Rijn

In de polder tussen de N11 en de Hoogendoornlaan zullen waarschijnlijk geen woningen worden gebouwd. Dit laten burgemeester en wethouders weten als antwoord op schriftelijke vragen van GroenLinks.

De polder zou te ver zijn van voorzieningen. Daarnaast richt de gemeente zich liever op binnenstedelijke bouw en nieuwe woonwijken op plekken als Noordrand en de Gnephoek.

Deze laatste locatie is een moeilijk punt voor GroenLinks. De partij is tegen woningbouw in de Gnephoek, omdat dit de natuur onherstelbaar zal beschadigen. Eerder dit jaar stapte GroenLinks al uit de coalitie vanwege de mogelijke woningbouw daar.

Bedrijventerrein

Als alternatief kwam GroenLinks met de N11 als ideale plek voor nieuwe woningen. De burgemeester en wethouders van Alphen achten andere bouwlocaties echter geschikter. Ook vragen zij zich af of de provincie zou instemmen met de locatie.

Wel is het gebied tussen de N11 en de Hoogendoornlaan mogelijk geschikt voor een bedrijventerrein, vindt het college. Of dit er ook daadwerkelijk gaat komen is nog niet duidelijk.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.