Gedumpt katje gered uit vuilcontainer in Rijnsburg

© Flashlight Fotografie

© Flashlight Fotografie

© Flashlight Fotografie

© Flashlight Fotografie

1 / 4
Internetredactie
Rijnsburg

Brandweerlieden hebben zaterdagavond een jonge kat gered uit een ondergrondse vuilcontainer aan de Duizendschoon in Rijnsburg. De kleine viervoeter was opgemerkt door een buurtbewoonster, die gemiauw hoorde toen zij haar vuilnis wilde weggooien.

Rond 23.15 uur wilde de vrouw nog even haar vuilnis weggooien, toen zij onaangenaam verrast werd door het dierengeluid uit de container. De vrouw belde direct de brandweer, die vlak daarna arriveerde.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Flashlight Fotografie

Brandweerlieden hebben de container onderzocht en kwamen na vuilniszak voor vuilniszak eruit te hebben gehaald een vierkante afvalzak tegen. In deze afvalzak zat een reismandje voor katten, waarin ook de nog levende en miauwende kat zat.

De kat bleek daadwerkelijk gedumpt. De politie doet onderzoek naar wie er verantwoordelijk is voor deze gruwelijke daad. De dierenambulance kwam ter plaatse. Een buurtbewoner heeft de tijdelijke zorg voor de kat op zich genomen. Vanmorgen hebben vrijwilligers van de Dierenambulance het katje opgehaald en naar Stevenshage gebracht.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.