Stal de Groningers favoriet tijdens kortebaan in Warmond

De kortebaan in Warmond in 2019.© foto pr

Sjaak Smakman
Warmond

Waar in Sassenheim na een paar coronajaren komende vrijdag de kortebaan weer op het programma staat, volgt Warmond een paar weken later. Op zaterdag 2 juli draven de paarden daar op het vertrouwde parcours op de Herenweg.

Na de laatste draverij in 2019 is er nog een draverij geweest op Duindigt, maar dit jaar kan de wedstrijd weer worden gehouden in het dorp zelf. De aanvang van het evenement is rond half twee ter hoogte van het ooievaarsnest. Op het weiland zijn horeca en de totalisator te vinden en voor kinderen organiseert het bestuur van de harddraverij verschillende activiteiten. Zo is er een kinderlotto waarbij ieder kind dat een formulier inlevert een ijsje krijgt, zijn er springkussens en zal ook de plaatselijke Kinderboerderij aanwezig zijn met pony’s waar een rondje op gereden kan worden.

Voor de 5.000 euro aan prijzengeld zijn de paarden van Stal de Groningers favoriet. want eigenaar Michel Roggen heeft met zijn troeven alle drie de tot nu toe verreden kortebanen gewonnen. Stal de Groningers boekte in 2019, tijdens de laatste editie op de Herenweg, ook succes in Warmond. Panic Launcher zegevierde toen met John de Leeuw. De Hoofddorpse pikeur is inmiddels niet meer in de drafsport actief. Rick Wester heeft zijn plek op de sulky overgenomen.

Panic Launcher is in elk geval in goede vorm: zij won eerder deze maand de kortebaan in Venhuizen. Stal de Groningers zegevierde ook in Assendelft en Wognum dankzij Coktail Bar. Mats Wester was beide keren de pikeur. Cesar Charisma verdedigt zijn titel in Warmond. Vorig jaar won hij met Ruud Pools de alternatieve kortebaan op Duindigt. Of Cesar Charisma deelneemt in Warmond is oveigens nog de vraag.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.