Zoeterwouds rondje om de kerk herleeft

Fietsen door Zoeterwoude.© Archieffoto

Loman Leefmans
Zoeterwoude-Dorp

Na een noodgedwongen onderbreking herleeft zondag de wielerdag van Zoeterwoude. In diverse categorieën worden rondjes om de kerk gereden, met allerlei activiteiten daaromheen.

De plaatselijke ronde is veertig jaar geleden ontstaan. Met de aanleg van de provinciale weg N206 ging het doorgaande verkeer niet langer door de dorpskern. Dus was er ruimte en enthousiasme om daar een fietsevenement te organiseren.

Veel sponsors en vrijwilligers zijn het festijn trouw gebleven en de organisatie gaat na de afgelastingen vanwege corona ook verder op de oude voet. Er zijn serieuze wielerwedstrijden onder auspiciën van wielerbond KNWU, maar er zijn ook criteriums voor de plaatselijke schooljeugd en een burgerronde voor (ex-)inwoners van Zoeterwoude en Stompwijk.

Daar verwacht voorzitter Sjaak Stuijt dit keer veel van, want: ’in coronatijd hebben veel mannen en vrouwen een racefiets aangeschaft. Dat is te merken op de wegen’. Gezellig wordt het sowieso, zegt hij. ’Er zullen al snel pelotonnetjes ontstaan, niemand hoeft bang te zijn alleen te rijden’.

De start en finish bevindt zich aan de Schenkelweg. Het eerste startschot wordt om 11.30 uur gelost.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.