ZZ Leiden legt Stan van den Elzen vast

Stan van den Elzen als speler van Den Helder tegen ZZ Leiden.

Stan van den Elzen als speler van Den Helder tegen ZZ Leiden.© Archieffoto

Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft zijn eerste versterking voor het volgende basketbalseizoen binnen. De BNXT League-kampioen neemt Stan van den Elzen over van Den Helder Suns.

De 22-jarige Van den Elzen speelde twee seizoenen in de kop van Noord-Holland. De afgelopen jaargang was hij daar goed voor een gemiddelde van veertien punten per wedstrijd.

De 1.95 meter lange schutter is afkomstig uit Rosmalen, waar hij leerde basketballen bij Black Eagles. Daarna stapte hij over naar Den Bosch waar hij op zijn zestiende debuteerde in het eerste en jeugdinternational werd.

Bij de Bossche ploeg kwam hij echter onvoldoende aan spelen toe, zodat hij verkaste naar Den Helder. Bij coach Peter van Noord kreeg hij alle gelegenheid zich te ontplooien. Van den Elzen beschaamde het vertrouwen van de ervaren oefenmeester niet en werd in 2021 verkozen tot Most Improved Player van toen nog de Dutch Basketball League.

Hoewel geen eenzijdige speler, staat Van den Elzen bekend om zijn afstandsschot. In het afgelopen seizoen teisterde hij bijvoorbeeld Zwolle met acht driepunters op weg naar 35 punten.

Voor ZZ Leiden is het belangrijk een flink contingent Nederlandse spelers te hebben. Eerder deze week legde de club aanvoerder Marijn Ververs voor nog eens drie jaar vast, en Maarten Bouwknecht voor twee seizoenen.

,,Wij willen onze Nederlandse kern verder uitbouwen’’, zegt voorzitter Marcel Verburg. ,,Van den Elzen heeft de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt.’’

Meer nieuws uit ZZ Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.