Coach Hammink vertrekt bij basketballers ZZ Leiden

© Foto Hielco Kuipers

ANP
LEIDEN

Basketbalcoach Geert Hammink stopt bij ZZ Leiden. De 52-jarige trainer verruilt de club voor het Duitse Frankfurt, waar hij coach wordt van Fraport Skyliners. Dat meldt ZZ Leiden vrijdag.

Hammink had in Leiden nog een contract voor komend seizoen. „Wij wilden hem niet in de weg staan en hebben besloten om in te gaan op zijn verzoek om zijn contract niet uit te dienen”, zegt Marcel Verburg, voorzitter van ZZ Leiden.

Hammink stond twee jaar aan het roer als coach van de basketballers uit Leiden. Met de ploeg werd hij in 2021 landskampioen en veroverde hij de SuperCup. Vorige week veroverden de basketballers van ZZ Leiden de eerste titel in de BNXT-League, de competitie tussen de beste clubs van Nederland en België.

„Geert heeft de afgelopen twee seizoenen goed gepresteerd met de ploeg en ons weer nieuwe hoogtepunten bezorgd. We wensen hem veel succes in Frankfurt”, zegt Verburg.

Lees ook: ZZ Leiden bekroont z’n onwaarschijnlijke seizoen alsnog met het kampioenschap van de BNXT League: ’Dit is het allemaal waard geweest’

Meer nieuws uit ZZ Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.