Zoeterwoudse wethouder blijft bij dorpsfeest betrokken

Wethouder Matthieu Paardekooper in clubtenue.© Archieffoto

Loman Leefmans
Zoeterwoude

Mathieu Paardekooper blijft voorzitter van de Stichting Dorpsfeest Zoeterwoude, ondanks dat hij eerder dit voorjaar wethouder werd namens de VVD. ,,Daarover zijn duidelijke afspraken gemaakt’’, laat hij weten.

Raadslid Paardekooper was twaalf jaar geleden een van de acht initiatiefnemers van het vierdaagse zomerse dorpsfeest op het Zoeterwoudse sportpark Haasbroek. Hij werd ook voorzitter van de stichting die het evenement jaarlijks opzet.

Vol

In de afgelopen twee jaar bleef het festijn achterwege vanwege de covid-perikelen. Van 23 tot en met 26 juni gaat het dorp ’weer los’, zo staat in het programmaboekje waarin voorzitter Paardekooper het voorwoord schreef. ’Na twee jaar verplicht op onze handen te hebben gezeten, gaan we er weer vol voor. We gaan het dorpsfeest 2022 weer organiseren alsof het de eerste keer is.’

Aan enthousiasme dus geen gebrek, maar in de tussentijd is het VVD-raadslid wethouder geworden. Dat kan tot belangenverstrengelingen leiden, mocht het dorpsfeest bijvoorbeeld subsidies of vergunningen bij de gemeente aanvragen. ,,Nee, dat kan niet’’, benadrukt hij stellig. ,,Ik blijf voorzitter van de stichting en als het onderwerp dorpsfeest bij de gemeente aan de orde komt, hou ik mij daar ver van. Dat geldt overigens ook voor Utopia’’, meldt hij over het lokale jongerencentrum waar hij jarenlang bestuurslid was.

Op dorpsfeestzoeterwoude.nl is het volledige programma te vinden.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.