Kamminga snelste in series 100 meter schoolslag bij WK zwemmen

Arno Kamminga (rechts) op de 100 meter in Budapest.© AFP

ANP
BOEDAPEST

Zwemmer Arno Kamminga is de wereldkampioenschappen langebaanzwemmen in Boedapest goed begonnen. Op de 100 meter schoolslag had de winnaar van het zilver op de Spelen van Tokio in de series de snelste tijd.

De Katwijker tikte aan na 58,69 seconden. De Britse olympisch kampioen Adam Peaty ontbreekt in de Hongaarse hoofdstad vanwege een voetblessure.

Ook Caspar Corbeau deed het goed. De geboren Amerikaan die uitkomt voor Nederland was goed voor de zesde tijd: 59,89 seconden. De halve finales volgen zaterdagavond.

Marrit Steenbergen plaatste zich op de 200 meter wisselslag in een tijd van 2.10,60 als vijfde voor de halve finales. De Amerikaanse Alex Walsh was de snelste in de series: 2.09,41.

Nyls Korstanje mag terugkomen voor de halve finales op de 50 meter vlinderslag. Korstanje was in de series goed voor de negende tijd: 23,27. Daarmee was hij vier tienden langzamer dan Dylan Carter. De zwemmer uit Trinidad en Tobago liet 22,87 noteren. De Amerikaanse titelverdediger Caeleb Dressel tikte aan na 22,88 seconden. Thomas Verhoeven kwam tekort voor een vervolg: 23,64, de 23e tijd.

Op de 4 x 100 meter vrij kwalificeerden de Nederlandse vrouwen zich met de zesde tijd voor de finale. Kim Busch, Steenbergen, Tessa Giele en Valerie van Roon kwamen uit op een tijd van 3.37,56. De Australische zwemsters waren het snelst: 3.33,74. Zij zijn de titelverdedigsters. De finale is zaterdagavond.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.