Noordwijker Gerben van Duin wethouder in Kaag en Braassem

Gerben van Duin© Publiciteitsfoto

Marieta Kroft
Kaag en Braassem

De namen van de vier wethouders van Kaag en Braassem zijn bekend. Gerben van Duin en Dolf Kistemaker worden door de partij PRO Kaag en Braassem voorgedragen. Bij D66 gaat het om Nick van Egmond en de VVD houdt Yvonne Peters op het pluche.

Gerben van Duin (63) gaat over onder andere het sociaal domein, sport en accommodaties. Hij was tot vorige week wethouder in Nieuwkoop voor de partij Natuurlijk Nieuwkoop. Tussen 2002 en 2019 was hij wethouder in Noordwijk en daarvoor was hij acht jaar raadslid. De Noordwijker is landelijk lid van de VVD. ,,Lokaal heb ik me altijd verbonden gevoeld aan lokale politieke partijen. Lokaal beslissen wat het beste past zonder rekening te houden met landelijke dogma’s’’, zegt de oud-politieman op de website van Natuurlijk Nieuwkoop.

Dolf Kistemaker© Publiciteitsfoto

Kistemaker (58), die nu nog raadslid is, krijgt onder andere de portefeuilles wonen, Omgevingswet en -visie en mobiliteit. Momenteel is hij afdelingshoofd bij de gemeente Edam-Volendam. In zijn voormalige woongemeente Lisse was hij jarenlang raads- en commissielid. Hij woont in Woubrugge.

Nick van Egmond© Publiciteitsfoto

De 25-jarige Nick van Egmond uit Oude Wetering is nieuw in de politiek. Sinds 2013 is hij al betrokken bij D66 en vanaf 2018 is hij lijsttrekker en fractievoorzitter voor die partij. Op dit moment werkt hij nog bij Achmea op het gebied van Public Affairs. Hij krijgt onder andere financiën en scholenbouw in zijn portefeuille.

Yvonne Peters© Publiciteitsfoto

De 56-jarige Yvonne Peters uit Roelofarendsveen blijft op haar plek, al krijgt ze deels een andere portefeuille. In het nieuwe college gaat ze aan de slag met ruimtelijke ordening, bedrijventerreinen en grondzaken. Ze is al acht jaar wethouder.

De definitieve portefeuilleverdeling wordt na de eerste vergadering van het nieuwe college bekend. Komende woensdag is de installatie. De huidige wethouders Petra van der Wereld (Samen voor Kaag en Braassem) en Inge van der Meer (D66) nemen afscheid.

Lees ook: Vier wethouders voor Kaag & Braassem zaterdag bekend

Lees ook: Raadsleden Kaag en Braassem zetten onderling wantrouwen opzij en verwachten nu snel een nieuw college

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.