Tim Engelbart (33) is al ruim twee jaar stiefouder van twee kinderen: ’Ik heb ze omarmd’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Tim Engelbart met zijn zoontje in de armen.

Tim Engelbart met zijn zoontje in de armen.© Eigen foto

Tom Mentink

Tim Engelbart (33): „Ik kreeg afgelopen weekend voor vaderdag knutselwerkjes van mijn stiefkinderen. Die hadden ze op school voor me gemaakt. Dat deed me wel wat, hoewel ik niet hun echte vader ben.”

Schrijf je in voor de gratis AlphenCC nieuwsbrief en mis nooit meer nieuwtjes uit Alphen aan den Rijn

„Sinds begin 2021 ben ik ingetrokken bij mijn vriendin in Alphen aan den Rijn. We leerden elkaar in december 2019 kennen via een datingapp. Al snel liet ze weten dat ze al twee kinderen had. Ik had er zelf geen bezwaar tegen, maar heb wel via Google opgezocht hoe het is om een vrouw te daten die al moeder is van kinderen.

Daar kwam uit dat je jezelf nooit op de eerste plek moet zetten. Of een keuze moet afdwingen tussen jou en de kinderen. Dat zou ten koste gaan van de relatie. Ik heb dat direct in mijn oren geknoopt. Sinds begin 2020 kwam ik regelmatig over de vloer bij mijn huidige vriendin. Ik woonde zelf destijds nog in Hazerswoude en maakte dan een lekker fietstochtje richting Alphen.

Ik kreeg in de maanden erna een steeds betere band met de kinderen. Het ging redelijk vanzelf. We gingen op vakantie en ik gaf ze onderwijs tijdens de coronacrisis. Het kwam op m’n pad en ik heb ze omarmd. Het scheelt dat het leuke kinderen zijn, niet moeilijk. Ze weten niet beter dan dat ik hun tweede vader ben. Dat is mooi om te zien. Ik heb er hard voor gewerkt, je moet toch hun vertrouwen winnen.

Mijn stiefdochter is 8 en stiefzoon 5 jaar. Sinds vorige maand zijn mijn vriendin en ik zelf ouders geworden van een zoontje. Hij is gelukkig kerngezond en is zonder problemen geboren. Dat is altijd een opluchting. Het is nu een kindje van mezelf, maar het is niet zo dat ik meer van hem hou dan mijn twee stiefkinderen.

Het is bijzonder om zelf kinderen te krijgen. Hij draagt mijn eigen achternaam en lijkt in veel opzichten op mij. Hij is lang, heeft hetzelfde gezicht en ontzettend grote voeten. Geweldig.”

Lees ook: Michel Bode (36) is sinds kort zelfstandig houdings- en bewegingsspecialist: ’Er is een grote groep met chronische klachten’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.