Drie nieuwe wethouders voor Oegstgeest

Tim van Tongeren wordt wethouder Sociaal Domein en Duurzaamheid voor Progressief Oegstgeest.© De Haagse Hogeschool

Anne de Vries
Oegstgeest

Progressief Oegstgeest, D66 en Hart voor Oegstgeest presenteren de namen van hun nieuwe wethouders. PrO schuift Tim van Tongeren naar voren, D66 kiest voor huidig fractievoorzitter Elfred Bus en Hart voor Oegstgeest zet Dick de Groot op de post.

Tim van Tongeren neemt voor PrO de portefeuilles Sociaal Domein en Duurzaamheid op zich. Hij legde in 2018 de functie van fractievoorzitter neer, en beëindigde daarmee zijn 12-jarige carrière als raadslid voor Progressief Oegstgeest. Van Tongeren is ook de oud directeur van de Haagse Hogeschool en Senior Adviseur voor Data Science en Cyber Security Governance bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Hij is ook lid van de Raad van Toezicht van Vluchtelingenwerk Zuidwest-Nederland.

Elfred Bus.

De lijsttrekker en fractievoorzitter van D66, Elfred Bus, verruilt acht jaar als raadslid voor de wethoudersportefeuille Ruimte en Wonen. Hij neemt deze portefeuille over van PrO-wethouder Peter Glasbeek, die in 2020 kort aftrad om later terug te keren. Hij werkt in het onderwijs en voerde als raadslid het woord over de zorg, regionale samenwerking en financiën.

Dick de Groot.

Dick de Groot verving in 2020 raadslid Jaap van den Broek als partijvoorzitter van Hart voor Oegstgeest en werd tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart verkozen als raadslid. Hij is twaalf jaar de voorzitter van de Oegstgeester Lawn Tennis Club geweest en heeft ervaring in de financiële en ICT-sector, onder andere als zelfstandig hypotheekadviseur. Hij zal de nieuwe wethouder Financiën en Bestuur worden.

Lees ook: Belastingverhoging ’onvermijdelijk’ volgens nieuwe coalitie Oegstgeest

De partijen presenteren hun definitieve coalitieakkoord, na inspraak van zowel inwoners als raadsleden, op 23 juni om 15:00 uur in het gemeentehuis. ’s Avonds worden de wethouders geïnstalleerd, nadat de raad over hun benoeming heeft gestemd.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.