Geen nieuwe woningen op bedrijventerrein Heimanswetering: gemeente zet streep door bouw twintigtal appartementen

© Cyclomedia

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

Reisbureau High Flight International aan de Kalkovenweg in Alphen aan den Rijn wordt niet omgebouwd tot een appartementencomplex voor twintig huishoudens. Dat laat de gemeente weten. De aanvraag van een vergunning voor de verbouwing is afgewezen.

De christelijke reisorganisatie, eigendom van EO-coryfee Jan van den Bosch, verhuist binnenkort naar de Staalweg. Daardoor komt het oude pand op industrieterrein Heimanswetering aan de westkant van Alphen leeg te staan. Naar het idee van de voormalige presentator zou zijn in 1975 gebouwde reisbureau goed dienst kunnen doen als nieuw appartementencomplex.

Ondernemers in de buurt tekenden protest aan, en gaven aan dat potentiële bewoners veel te veel overlast zouden ervaren van de naburige bedrijven. De gemeente is het met de bezwaren eens, en heeft de vergunningsaanvraag afgewezen. Er zou onvoldoende ’woonkwaliteit’ overblijven. „Woningen op deze locatie realiseren is niet wenselijk. Daarnaast is het ook van belang om bedrijventerreinen voor onze stad te behouden. Het leegstaande pand kan herontwikkeld worden naar een bedrijfsfunctie.”

Of de verkoop van het pand aan de Kalkovenweg aan een ontwikkelaar nog doorgaat, is onduidelijk.

Lees ook: Voor Jan van den Bosch is het geloof als kippenvoer: ’Grof en fijn, het rolt alle kanten op, maar het komt allemaal uit het emmertje van God’

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.