Aquapark in Vlietland vernield, maar personeel is veerkrachtig: ’We gunnen het degene die dit heeft gedaan niet dat we boos blijven’

Wie de vernielingen heeft aangericht, is onbekend.

Wie de vernielingen heeft aangericht, is onbekend.© Foto Hielco Kuipers

Daphne Stolwijk
Vlietland

Begin deze maand was er nog een feestelijke opening van het grootste Aquapark van Nederland, maar de nacht van maandag op dinsdag viel dat in duigen. Wie het heeft gedaan, is nog niet bekend, maar het Aquapark in recreatieplas Vlietland is compleet vernield.

,,Het is heel verdrietig”, zegt eigenaar en exploitant Roland Venekamp. ,,Voor het personeel, maar ook voor de bezoekers.” Dat personeel is maanden bezig geweest met het opbouwen van dit zomerse spektakel, maar is vandaag bezig met het afbreken ervan. ,,Dit verwacht je niet.”

Boos

Een stemming van veerkracht overheerst, vertelt Venekamp. ,,Natuurlijk zijn we boos, maar daar heb je niet zoveel aan. Dat gunnen we degene die dit heeft gedaan ook niet. We gaan gewoon door.” Momenteel worden de attracties van het park uit het water gehaald om na te gaan hoe erg de schade is, en om te kijken wat er nog te redden valt. Een groot deel van het park is gezonken. ,,We hopen dat we voor de zomer alsnog iets moois kunnen neerzetten.”

Medewerkers halen de vernielde onderdelen van het aquapark uit het water.

Medewerkers halen de vernielde onderdelen van het aquapark uit het water.© Foto LD

Wie dit heeft of hebben gedaan, is nog onbekend. Wijkagent John de Heij van Leidschendam plaatste dinsdagochtend een getuige oproep op social media. ,,Het is uitermate vervelend”, schrijft hij. ,,Voor de nieuwe eigenaar, maar zeker ook voor de bezoekers die voornemens waren om het pretpark te komen bezoeken.”

Eerdere vernielingen

Het Aquapark, dat op steenworp van Voorschoten in de Vlietlanden ligt, kreeg al eerder te maken met vandalisme. In het najaar van 2018 moesten een caravan met daarin het kantoor, een snackwagen en een deel van de opgeslagen attributen het ontgelden.

Het park.

Het park.© Foto Hielco Kuipers

Het Aquapark in Leiden is al jaren een populair pretpark en trekt jaarlijks duizenden bezoekers, zowel reguliere bezoekers als sportverenigingen en scholen die komen voor een sportief uitje. Dit jaar was het Aquapark nog uitgebreider dan ooit, met nieuwe attracties zoals de acht meter hoge Skyrocket waar bezoekers vanaf konden slingeren.

De politie is nog bezig met de zoektocht naar de dader(s), zegt een woordvoerder desgevraagd. ,,We hopen dat getuigen zich melden, het is een kwalijke zaak’’, zegt zij.

Delen zijn gezonken.

Delen zijn gezonken.© Foto Hielco Kuipers

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.